ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΪ

στις

Η ΗΡΕΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Εκτός από τα παραδοσιακά γούρια και τα φυλαχτά που μας προστατεύουν από το κακό μάτι, το φενγκ σούι έρχεται να διώξει την κακοδαιμονία και να διευκολύνει τη ροή της θετικής ενέργειας στους χώρους που ζούμε καθημερινά.

Αρκούν δυο λέοντες Fu για να μας προστατεύσουν από την κακοδαιμονία, ένα δεντράκι παιώνιας για έρθει ο έρωτας ή ένας βάτραχος με τρία πόδια για να μας φέρει υγεία και ευδαιμονία; Ναι ισχυρίζεται η Λίλιαν Του, μια δαιμόνια Μαλαισιανή απόφοιτος του Χάρβαρντ η οποία μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στον κόσμο των επιχειρήσεων –μεταξύ άλλων υπήρξε και η μοναδική γυναίκα Πρόεδρος της Τράπεζας της Μαλαισίας- αποφάσισε να διαδόσει την αρχαία κινέζικη γνώση του Φενγκ Σούι στη Δύση. Η Λίλιαν Του γράφει βιβλία (κυκλοφορούν περισσότερα από 80 δικά της βιβλία, όλα μπεστ σέλερ που έχουν ήδη μεταφραστεί σε 30 γλώσσες), εκδίδει περιοδικά, έχει δικό της site και εκπομπές στην τηλεόραση, έχει επίσης δημιουργήσει ένα ιστιντούτο αναγνωρισμένων συμβούλων Φενγκ Σούι και βέβαια διαθέτει μια βιομηχανία κατασκευής συμβόλων του Φενγκ Σούι, που κάνει πραγματικά χρυσές δουλειές!
Στην Ελλάδα μπορεί να καθυστέρησε η ενασχόλησή μας με την εφαρμογή των κανόνων του Φενγκ Σούι, άρχισε όμως και εδώ να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια όπως συμβαίνει και σε άλλες σύγχρονες κοινωνίες της Δύσης. Φυλαχτά, διακοσμητικά σύμβολα και αγαλματάκια, κεριά, αρωματικά στικς, αιθέρια έλαια, αρωματικά άλατα για το μπάνιο, κρύσταλλοι, τεχνητοί καταρράκτες, ζωντανά φυτά, μελωδοί που παράγουν ανάλαφρους ήχους μαζί με συμβουλές για την αρμονική ροή θετικής ενέργειας στο σπίτι και στον επαγγελματικό μας χώρο συνθέτουν νέους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι Ελληνες προσπαθούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.
Πολλά μαγαζιά έχουν ανοίξει με όλα τα απαραίτητα σύμβολα και εργαλεία, κυκλοφορεί ήδη ένα περιοδικό, ενώ υπάρχουν επίσης πολλοί σύμβουλοι που αναλαμβάνουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο σπίτι, στο γραφείο ή και στην προσωπική μας ζωή. Το Φενγκ Σούι άλλωστε υπόσχεται ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη διαβίωση, αρμονικές προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις, ευεξία και υγεία, άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου, φήμη και αναγνώριση στην εργασία και γενικά καλοτυχία. Φυσικά, δεν λείπουν αυτοί που εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν τους πελάτες τους έναντι μάλιστα αδρής αμοιβής. «Μια μέρα ήρθε μια κοπέλλα και μου είπε ότι ενώ έβαλε δύο κόκκινες πάπιες στο νότιο τομέα του σπιτιού της για να βρει άντρα όπως της υποσχέθηκαν, δεν βρήκε. Τα σύμβολα, όμως, δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας από τη μια στιγμή στην άλλη, απλά δημιουργούν τη θετική ενέργεια για να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τη ζωή μας και για τον εαυτό μας, τι μας ταιριάζει και τι είναι πραγματικά συμφέρον για τον καθένα από μας. Οι κανόνες του Φενγκ Σούι βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, δεν θεραπεύουν, όμως, αρρώστιες» μας είπε ο Αλέξης Ρώσσος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «The Feng Shui House».
Ποιοι καταφεύγουν στους κανόνες του Φενγκ Σούι; Οι πάντες μας είπαν οι καταστηματάρχες, που ρωτήσαμε – το μεγαλύτερο ποσοστό, βέβαια είναι γυναίκες- και τα θέματα που τους απασχολούν κατά σειρά προτεραιότητας είναι η βελτίωση των οικονομικών, η προστασία από εχθρούς και το κακό μάτι, ο έρωτας και η υγεία. Γνωστοί καλλιτέχνες και επιχειρηματίες αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, ασχολούνται με το πώς θα βελτιώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με την Ταοϊστική τέχνη του Φενγκ Σούι, στην επαρχία μάλιστα ασχολούνται πολύ πιο συστηματικά με τη γνώση των κανόνων.
Τα χρόνια, που η γιαγιά έραβε στα ρούχα και στο μαξιλάρι των εγγονών της φυλαχτά για το κακό μάτι έχουν περάσει η ανθρώπινη ανάγκη, όμως, για σύμβολα που προστατεύουν από κατάρες, κακόβουλα πνεύματα και γητειές είναι πάντα παρούσα. Μέσα από το φετιχιστικό τους χαρακτήρα, τα φυλαχτά δείχνουν την ανάγκη του ανθρώπου να ξορκίζει το φόβο του και η ιστορία τους είναι πανάρχαια. Και μπορεί τα φυλαχτά του Φενγκ Σούι να κερδίζουν έδαφος, εξίσου περιζήτητα όμως εξακολουθούν να είναι και τα παραδοσιακά γούρια και φυλαχτά. Η χάντρα, π.χ., σε σχήμα ματιού βλέπει, καθρεφτίζει το κακό και το στέλνει πίσω, το τετράφυλλο τριφύλλι προστατεύει εκείνον που το έχει από όλα τα μάγια, του φέρνει δόξα, πλούτο, αγάπη και υγεία, χρυσά κοσμήματα με φαλλικές παραστάσεις προστατεύουν από το κακό μάτι και τις αρρώστιες. Κάθε θρησκεία, άλλωστε, μάλιστα το δικό της ιερό σύμβολο πίστης το οποίο, σύμφωνα με τους πιστούς, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό…

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Al Kimija (Γερανίου 17 & Αναξαγόρα, Αθήνα, τηλ: 210-5200092, http://www.platon.com.gr) Η εταιρεία «Πλάτων» που ιδρύθηκε το 1925 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, διαθέτει στην Ελλάδα σε χονδρική και λιανική πώληση τα πιο σπάνια αιθέρια έλαια, αναρίθμητα αρώματα, λιβάνια, σαπούνια και καλλυντικά από φυσικές πρώτες ύλες και αγνές πρώτες ύλες για ζαχαροπλαστική.
Αλμπαντάκης, (Περικλέους 23, Σύνταγμα, τηλ: 210-3231661) Το κατάστημα ειδικεύεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με ακατέργαστα ορυκτά και ημιπολύτιμους λίθους. Θα βρείτε ζωάκια, πυραμίδες και σφαίρες από κρυστάλλους, απολιθώματα, κοσμήματα, φωτιστικά και κηροπήγια.
Antix Geoworld Nature Stores (Μεταξά 27-29 Γλυφάδα, τηλ: 210-8981319 και στο Κορωπί, Κηφισιά, Κολωνάκι, Θεσσαλονίκη και πολλά συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα) Θα βρείτε κρυστάλλους, φυσικά ορυκτά και επεξεργασμένα σε σχήματα εκκρεμούς, πυραμίδας και σφαίρας, κρυστάλλους για θετική ενέργεια, φωτιστικά από φυσικό αλάτι που είναι ιονιστές του χώρου και κηροπήγια από αμέθυστο, λευκό και ροζ χαλαζία, μουσική σε cd’s για χλάρωση, μελωδούς από μπαμπού ή μέταλλο, κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους, πέτρες ζωδίων, κεριά, αρωματικά χώρου και φυσικά καλλυντικά.
Αιώνιος Ηνίοχος (Σόλωνος 97, τηλ: 210-3830920) Στα τρία τμήματα του καταστήματος θα βρείτε ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, εναλλακτικά είδη και αντικείμενα φενγκ σούι και ένα εξειδικευμένο τμήμα συμβουλών.
Εστρέλα (Δ. Σούτσου 18, πλ. Μαβίλη τηλ: 210-6410439) Στο παλιό μαγαζί της Ντέπυς Τουλιάτου θα βρείτε ελληνικά φυλακτά και μάτια με ασήμι και γυαλί, γούρια για το σπίτι και το αυτοκίνητο, φυσητά μπλε γυαλιά, και κινέζικα φυλακτά Φενγκ Σούι, γούρια και μελωδούς.
Flint Magic (Αίμωνος 3, Κολωνός, τηλ: 210-5150971) Διάφορα σύμβολα Φένγκ Σούι, και ημιοπολύτιμες πέτρες σε κολιέ, βραχιόλια και μπρελόκ, όπως και κεριά, αρωματικά στικς και διάφορα δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι.
ΛΕΩΝ (Λ. Βουλιαγμένης 43-47, τηλ: 210-2321395) Η εταιρεία εισάγει και διαθέτει σε διάφορα καταστήματα βιολογικά καλλυντικά και συσκευές Φενγκ Σούι (νεφελοποιητές) σε διάφορα σχέδια για ευεξία, ευτυχία, αρμονία και χαλάρωση, που χρησιμοποιούνται και ως αρωματικά χώρου με την προσθήκη αιθέριων ελαίων.
Magenta Metamorphosis (Νίκης 11, Σύνταγμα, τηλ/φαξ: 210-3313443, Μεταξά 15 Εμπορικό Κέντρο Vero Neso- Γλυφάδα, τηλ: 210-8944693, Αλεξ. Σβώλου 31, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-281995, http://www.magentashops.gr) Ένα από τα ωραιότερα καταστήματα του είδους διαθέτει ότι έχει σχέση με το Φενγκ Σούι και σχετικά βιβλία και cds, συντριβάνια, κάρτες Tarot, αρωματικά sticks, είδη διαλογισμού, gongs, ημιπολύτιμους λίθους και κοσμήματα, πασμίνες και ανατολίτικα διακοσμητικά για το σπίτι.
The Feng Shui House (Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 94, Χαλάνδρι, τηλ: 210-6814444 και στα Notos Galleries, Hondos Center και στη Ρόδο, Χίο, Κεφαλλονιά και Θεσσαλονίκη) Στα καταστήματα της αλυσίδας θα βρείτε την πιο μεγάλη συλλογή συμβόλων Φενγκ Σούι, κοσμήματα, διακοσμητικά, βιβλία και cds για χαλάρωση, αιθέρια έλαια, εργαλεία αρωματοθεραπείας, ρεφλεξολογίας και για καθαρισμό ενέργειας, αρωματικά sticks και κεριά.
Χεροκάμωτο – Εσωθεν (Κύπρου 100, Βύρωνας, 210-7665411)Έκτος από χειρποίητες κούκλες, μαξιλαράκια, πάντες τοίχου, παραβάν, μικροέπιπλα, φωτιστικά, κεραμικά και ξύλινα αντικείμενα από όλο τον κόσμο, στο κατάστημα θα βρείτε επίσης κρυστάλλους, κάρτες, cds, αντικείμενα φενγκ σούι, αιθέρια έλαια, κεριά και αρωματικά στικς.

δΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (2007)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s