ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ – Grand Resort Lagonissi

στις

Τα αρώματα της φύσης

Η εκπληκτική θέα και η εμπνευσμένη κουζίνα του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη είναι τα δύο βασικά ατού του εστιατορίου «Veghera» στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi.

Το μαγικό τοπίο με τη θάλασσα να κυριαρχεί και το φεγγάρι να κολυμπάει με χάρη στο Αιγαίο από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την αυγή είναι το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει μόλις φθάσεις στο εστιατόριο «Veghera» του ξενοδοχείου Grand Resort Lagonissi. Η πολυτελής «Veghera» έτσι όπως είναι στημένη –κυριολεκτικά- μέσα στη θάλασσα, πάνω σε δύο ομόκεντρους κύκλους από σκούρο ξύλο, θυμίζει έντονα κατάστρωμα θαλαμηγού που σε ταξιδεύει στο Σαρωνικό. Ξαπλωμένοι αναπαυτικά στους άνετους καναπέδες, που βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο θα απολαύσετε τη θαλασσινή αύρα και ένα από τα δεκάδες πρωτότυπα κοκτέιλ του μπαρ ενώ στο δεύτερο επίπεδο θα γευτείτε για μερικές ακόμη εβδομάδες την εμπνευσμένη κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη.

Ο σπουδαίος έλληνας σεφ, που βραβεύτηκε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας ως ο «σεφ-ελπίδα του μέλλοντος», προσανατολίζεται μεν στη μεσογειακή κουζίνα χωρίς όμως περιορισμούς στις καθημερινές εκπλήξεις. Το menu degustation που προτείνει ο Μπαξεβάνης στη «Veghera» στοιχίζει 150 ευρώ/το άτομο και περιλαμβάνει μια πλούσια ποικιλία από θαλασσινά, αστακό, καραβίδες και φρέσκια συναγρίδα και στη συνέχεια φιλέτο ή τι-μπον ψαρονέφρι σκεπασμένο με χοντρό αλάτι και ψημένο σε σκίνο.  Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε τα μικρά μενού (55ευρώ/το άτομο) που αποτελούνται από τρία πιάτα με θαλασσινά, τρία πιάτα με κρεατικά και τρία γλυκά και εκτός από το εστιατόριο σερβίρονται και στο μπαρ, ή να παραγγείλετε απλά ως κυρίως πιάτο κάποιες από τις προτάσεις των μικρών μενού. Τα γλυκά είναι επίσης εξαιρετικά! Δοκιμάστε μους ανθότυρο με ζεστά κεράσια, σουφλέ λεμόνι και λουίζα με σορμπέ από πιπέρια, γιαούρτι με γερμάδες ποσέ και ζελέ με βασιλικό και παγωτό λουίζα, φράουλες ωμές παναρισμένες με ζάχαρη και ξύσμα από λεμόνι και συνοδέψτε τις με σάλτσες βερίκοκο, κεράσι ή ροδάκινο, γρανίτα διόσμου και σορμπέ καρότου και θα με θυμηθείτε…

Info

Bar-restaurant Veghera, ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi, 40χλμ. Αθηνών-Σουνίου, τηλέφωνο κρατήσεων 22910-76000

ΣΥΝΤΑΓΗ

Χωνάκια με φύλλο γεμιστά με καραβιδόψυχα, chorizo και αυγολέμονο

Υλικά για 12 χωνάκια

1 κιλό καραβίδες

100 γρ chorizo

μερικά φύλλα κρούστας

2 φύλλα ζελατίνας

4 κρόκους

2 λεμόνια

150 ml ελαιόλαδο

500 γρ ζωμό καραβίδας

Τυλίγουμε φύλλο κρούστας σε αλουμινόχαρτο, σχηματίζουμε δώδεκα χωνάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα σιφόνι για σαντιγί βάζουμε 4 κρόκους, 2 μουλιασμένα φύλλα ζελατίνας, 500 γρ ζωμό καραβίδας, ξύσμα λεμονιού, 150 ml ελαιόλαδο και 100 gr χυμό λεμόνι. Κλείνουμε το σιφόνι, βάζουμε 4 αμπούλες και το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί. Ετοιμάζουμε μια χλυαρή σαλάτα με ψύχα καραβίδα βραστή και λίγο chorizo ψιλοκομένο, γεμίζουμε τα χωνάκια και σκεπάζουμε με αυγολέμονο από το σιφόνι.

(Δευτέρα 28 Αυγούστου 2006)

Advertisements

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ λέει:

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  2. Ο/Η kikitri λέει:

    Aναρωτιέμαι γιατί γράφετε σε μένα και δεν επικοινωνήτε κατ’ευθείαν με τον κ. Μπαξεβάνη. Θα τον βρείτε αν τον αναζητήσετε π.χ. στα εστιατόρια της ομάδας Μπαξεβάνη «Γιορτή» στο Χαϊδάρι, «Πράσινος Λόφος» στον Αλιμο κλπ και στο Μπιστρό Νίκης 48 – τηλ. 210 3222839

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s