ΜΥΚΟΝΟΣ – εστιατόριο «ΚΑΜΑΡΕΣ»

στις

 

Καυτές μέρες και νύχτες στο νησί

 

Ο ρυθμός της Μυκόνου ξεκινάει από τις « Καμάρες»,  ένα ζωντανό μπαρ εστιατόριο με θέα στο λιμάνι, όπου θα απολαύσετε την πιο δυνατή συνταγή  του ευζειν με σωστές αναλογίες καλού φαγητού, μουσικής που σε ξεσηκώνει και άψογου σέρβις.   

 

Στο χώρο που βρίσκονται σήμερα οι Καμάρες της Μυκόνου υπήρχε παλιά πριν από χρόνια μια ψαροταβέρνα. Το μαγαζί κάποτε έκλεισε, μετά άλλαξε πολλές φορές χρήση μέχρι που ρήμαξε για τα καλά και έμεινε κλειστό για κάμποσα χρόνια. Αρχές του 2000, ο Κώστας  Σκαγιάς ανέλαβε το παλιό κτίριο που έχει ζωή τουλάχιστον δύο αιώνων και με πολύ μεράκι αλλά και με τη βοήθεια πολλών ντόπιων μηχανικών το μετέτρεψε σε ένα εξαιρετικό μπαρ – εστιατόριο με την ωραιότερη βεράντα του γιαλιού μπροστά στο παλιό λιμάνι. Υπεύθυνος για το design και το χρώμα είναι ο Παναγιώτης Δεσφινιώτης, παλιός μας γνώριμος από την Αράχωβα, ιδιοκτήτης των πολύ επιτυχημένων   «Εμπορικόν» και «Φλοξ», που τα τελευταία δύο χρόνια μανατζάρει με μεγάλη επιτυχία ο Σκαγιάς, ο γνωστός Skag για τους μυκονιάτες φίλους και συμμαθητές του. Όπως, στο «Φλοξ», όπου τα πάντα γίνονται υπο το βλέμμα του Καραϊσκάκη, έτσι κι εδώ η Μαντώ Μαυρογένους παρατηρεί συλλογισμένη μέσα από το κάδρο της την ευχάριστη ατμόσφαιρα στις Καμάρες. Το μαγαζί είναι ανοικτό από νωρίς το πρωί με ένα περίφημο μπουφέ που διαθέτει όλα τα καλά για να αντιμετωπίσετε όπως του πρέπει το hangover της προηγούμενης βραδιάς: ζεστά κρουασάν, δημητριακά, ομελέτες, ωραιότατα ντόπια τυριά από το οικογενειακό τυροκομείο –θες ολόφρεσκο ξινότυρο, κοπανιστή, τυροβολιά, λούζα Μυκόνου, εδώ θα τα βρεις…- φρέσκα φρούτα, χυμούς, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά από τα χέρια του σεφ. 

Η κουζίνα δεν κλείνει καθόλου από τις 9 μέχρι τις 2 το πρωί της άλλης μέρας και ο σεφ Δημήτρης Αγοραστός ετοιμάζει εξαιρετικές λιχουδιές, από τα πιο εκλεκτά υλικά του κόσμου, που είναι σίγουρο ότι θα σας μείνουν αξέχαστες. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το σουφλέ παρμεζάνας και το υπέροχο γιουβέτσι με γαρίδες, το ευφάνταστο καρπάτσιο σκορπίνας σε μαρινάδα εσπεριδοειδών με σάλτσα από αυγά αχινού, σαλάτα με γλυστρίδα και καραβίδες, όπως και τα χειροποίητα ραβιόλα και τα τορτελάτσι. Δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ, σφυρίδα στη σχάρα πάνω σε χαβιάρι μελιτζάνας, Τι-μπον ταύρου από την ισπανία και οσομπούκο από κατσικάκι γάλακτος και αφήστε απαραιτήτως λίγο χώρο για φοντάν από σοκολάτα Βαλρονά και την ανεπανάληπτη σουπίτσα φράουλας.  Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ ακούτε –σας το υπόσχομαι- τα πιο αγαπημένα σας τραγούδια… Στις Καμάρες, ο dj πιάνει δουλειά στις 9 μμ και γύρω στις 12 το κέφι χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο και αρχίζει ο χορός.  Το σέρβις είναι εξαιρετικό και πολύ χαλαρό, ενώ στα ατού του μαγαζιού είναι και η ψαγμένη λίστα κρασιών και ποτών από όλο τον κόσμο, που θα σας προτείνει ο Σπύρος, ο σομελιέ του μαγαζιού. Το πίσω μέρος, άλλωστε -οι κατακόκκινες «Παπαρούνες»- έχει μετατραπεί στο πιο καυτό μπαρ του νησιού. Από τις 17 Ιουλίου μάλιστα έρχονται να το αναλάβουν δύο από τις πιο έμπειρες μπαργούμαν του κόσμου με θητεία στα πριβέ κλαμπ «China White» του Λονδίνου και Umbaba του Σαιν Τροπέζ.

 

Info

Μπαρ – εστιατόριο «Καμάρες», Γιαλός Μυκόνου, τηλ: 22890-28570, κρατήσεις: Κωσταντίνος Σκαγιάς 6932-288318, www.kamares.gr, email: info@kamares.gr Ανοικτά καθημερινά από τις 9π.μ. – 5π.μ.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Τουρνεντό λαβράκι σε ριζότο από άγρια σπαράγγια

και σάλτσα με μάραθο και τρούφα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

2 φιλέτα από λαβράκι ανοικτής θαλάσσης

Σάλτσα

1 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.γλ. Περνό

1 κ.σ. σταφίδες

1 κ.σ. φέτες τρούφας

½ μάτσο μάραθο

Ριζότο

100 γρ ρύζι αρμπόριο

200 γρ άγρια σπαράγγια

300 γρ ζωμό ψαριού

αλάτι, πιπέρι

100 γρ βούτυρο

50 γρ φρέσκια κρέμα

Σωτάρουμε το λαβράκι στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και το σβήνουμε με το Περνό. Ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας στο τηγάνι και τα μεταφέρουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Χτυπέμε τα σπαράγγια στο μπλέντερ με 100 γρ ζωμό ψαριού μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε ένα τηγανάκι ετοιμάζουμε το ριζότο με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την κρέμα των σπαραγγιών  και το ψωμό του ψαριού που προσθέτουμε σιγά σιγά. Σερβίρουμε το ριζότο σε δύο πιάτα, μοιράζουμε τα κομματάκια της τρούφας και επάνω τοποθετούμε ένα τουρνεντό με 2-3 άγρια σπαράγγια για ντεκόρ.

(Παρασκεύη, 7 Ιουλίου 2006)  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s