παραλία ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ – εστιατόριο «Γαλάζιο»

στις

 

Πάμε παραλία

 Μια σειρά από πανύψηλους φοίνικες χωρίζει την παραλία από τον μεγάλο κήπο του «Γαλάζιου» δίπλα στα go kart του Αγίου Κοσμά και συμπληρώνει με εξωτισμό το περιβάλλον του ωραίου μπαρ – εστιατορίου που άνοιξε πρόσφατα στην παραλιακή.

 

Η καλή σχέση ποιότητας – τιμής είναι ζητούμενο της εποχής μας και αυτό ακριβώς το ζητούμενο έλαβε υπ’όψη του ο επιχειρηματίας, που δημιούργησε το «Γαλάζιο», αξιοποιώντας άριστα το χώρο που υπήρχε δίπλα στα go kart του Αγίου Κοσμά.  Εκεί, λοιπόν, δίπλα στη θάλασσα υπάρχει ένας ωραίος κήπος με συντριβάνια και δύο μεγάλα υπαίθρια μπαρ, στο κέντρο ένα μεγάλο ξύλινο ντεκ με καναπέδες μπαμπού και αναπαυτικά φιστικί μαξιλάρια, ενώ στα σκεπαστά μέρη γύρω γύρω, τα πορτοκαλί κρεμαστά φαναράκια δημιουργούν, μόλις πέσει το σκοτάδι, ατμόσφαιρα εξωτική. Στην άκρη του κήπου η διόροφη κτιριακή εγκατάσταση που μέχρι πρότινος υποστήριζε μόνον τα kart, φιλοξενεί επιπλέον ένα χώρο για εκδηλώσεις παντός είδους με κουρτίνες συσκότισης που εξυπηρετούν σε περιπτώσεις προβολών, ένα lounge bar και ένα εστιατόριο σε τόνους μωβ και γαλάζιους.  Η διακόσμηση με πολλές επιρροές από τα sixties προέβλεψε επίσης την πρωτοτυπία των σεπαρέ που λίγα εστιατορια στον κόσμο διαθέτουν πλέον. Η κουζίνα βρίσκεται πίσω από έναν εντυπωσιακό τοίχο από μάρμαρο bellissimo που τα νερά του αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από κρυφό φωτισμό και είναι ανοικτή συνεχώς από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Κάνε, λοιπόν, το μπάνιο σου στα γαλάζια νερά του Σαρωνικού –σημειωτέον ότι δεν θα σου χρεώσουν την ξαπλώστρα στην παραλία που βρίσκεται μπροστά από το «Γαλάζιο»- και μετά μπορείς να απολαύσεις ένα από τα ελαφριά γεύματα της κάρτας, που διαθέτει τα απαραίτητα φίνγκερ φουντ, φροντισμένα σάντουιτς με πολύσπορη μπαγκέτα, τορτίγια με φιλέτο γαλοπούλας, μια σπέσιαλ ομελέτα ή και light μόνον με ασπράδια αν αυτό επιβάλλει η δίατά σας αλλά και ζυμαρικά και θαλασσινά και ποικιλίες ούζου και σχαριστά αν αυτό τραβάει η καρδιά σου. Υπεύθυνος της κουζίνας είναι ο έμπειρος σεφ  Στράτος Λιάπης που παίζει με ολόφρεσκα υλικά και φιάχνει ωραία πιάτα ημέρας όπως ψητή φέτα μέσα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι γαρνιρισμένη με κουκουνάρι, γιαννιώτικο κοτόπουλο «γιαουρτάβα» με γιαούρτι δυόσμο, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, καλαμάρι μαριναρισμένο με αρωματικά από τον κήπο του, που σερβίρεται με κόλιανδρο, λάιμ, ρόκα και λιαστές ντομάτες αλλά και μια μοναδική αστακομακαρονάδα. Η Ιβάνα Τράμπ, που έφαγε στο «Γαλάζιο» πριν από λίγο καιρό μαζί με τον ιταλό συνοδό της,  ζήτησε μάλιστα τη συνταγή γιατί όπως είπε είναι η καλύτερη που έχει δοκιμάσει! Αν βρεθείς στο «Γαλάζιο» μην παραλείψεις πάντως να δοκιμάσεις τα γλυκά του και ειδικά το εξαιρετικό σπιτικό ραβανί με μαστίχα -που έρχεται καθημερινά από την Κερατέα- με σιρόπι βύσσινο και τραγανά καβουρντισμένα αμυγδαλάκια’ σου προτείνω μάλιστα να συνοδέψεις το γλυκό σου με ένα μυρωδάτο καφέ Ipanema που έρχεται συσκευασμένος από τη Βραζιλία.

 

Ινφο

«Galazio café restaurant», 2η στάση τραμ Αγίου Κοσμά, τηλ: 210-9851182, 210-9851546, ανοικτό καθημερινά από 11πμ. Τιμή: 22 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Αστακομακαρονάδα «Γαλάζιο»

 

Υλικά για 4 άτομα

 

1 κιλό αστακός

½ κιλό φρέσκες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες

1 ματσάκι μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

100 γρ βούτυρο Ολλανδίας

100 γρ παρμεζάνα (προαιρετικά)

50 γρ ελαιόλαδο

50 γρ ούζο

½ κιλό σπαγγέτι Νο 7

½ κιλό μπισκ σολωμού (ζωμός)

50 γρ κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

15 γρ αλάτι

 15 γρα πιπέρι

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Ανοίγουμε τον αστακό στη μέση και αλατοπιπερώνουμε τη σάρκα. Τοποθετούμε τον αστακό στο καυτό λάδι με τη σάρκα προς τα κάτω μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, μετά τον γυρίζουμε, προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει φωτιά για να χαθεί το οινόπνευμας. Προσθέτουμε το μπισκ, τη φρέσκια ντομάτα, 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο και αφήνουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί. Όταν βράσει ο αστακός, τον αφαιρούμε από το τηγάνι και τον κρατάμε ζεστό σε μεγάλη πιατέλα. Βράζουμε τα σπαγγέτι στη σάλτσα του αστακού τόσο ώστε να κρατάνε και τα σερβίρουμε με τον αστακό. 

(Τρίτη 19 Ιουλίου 2005)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s