ΣΥΝΤΑΓΜΑ – εστιατόριο «Tudor Hall»

στις

 

Με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη

 

Η μαγευτική θέα και τα gourmet πιάτα που έχει συνθέσει ο  Alain Ducasse με κρητικά βιολογικά προϊόντα ανήκουν στα βασικά ατού του εστιατορίου Τudor Hall, στο Σύνταγμα.

 

Παράρτημα του παλατιού αρχικά, πρωθυπουργική κατοικία στη συνέχεια και λαμπερό ξενοδοχείο της δεκαετίας του ‘ 50, το King George II έμελλε να μείνει για πολλά χρόνια κλειστό και εγκατελειμένο, αποτελώντας το μελανό «σημείο» της Πλατείας Συντάγματος. Tο ιστορικό ξενοδοχείο, που ανήκει πλέον στον ΄Ομιλο Grecotel, ξανάνοιξε τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση, και το εστιατόριό του στον 7ου όροφο, φημίζεται και πάλι όπως για την φινέτσα της κουζίνας του.  Από το μπαλκόνι του Τudor Hall θα θαυμάσετε την Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο και τη Βουλή που φιάχνουν σε απόσταση αναπνοής μια εικόνα μαγευτική. Ροτόντες με λευκά τραπεζομάντηλα, ολόφρεσκες ανθοδέσμες, πορσελάνες, κρυστάλλινα ποτήρια, ασημένια μαχαιροπήρουνα και φυσικά άψογο σέρβις από το έμπειρο προσωπικό συνθέτουν το εκλεπτυσμένο περιβάλλον του εστιατορίου. Τα εμπνευσμένα πιάτα του Τudor Hall, που επιμελείται ο σεφ Αθανάσιος Τζανέτος, φέρουν  την υπογραφή του διάσημου Αλαίν Ντυκάς και έχουν γεύση εξαιρετική’ δοκιμάστε σαλατες με τριλογία ντομάτας, ριζότο μιλανέζε με κολοκυθανθό και σαφράν, καλκάνι με ντομάτα και θα με θυμηθείτε! Και μην παραλείψετε στο τέλος το γλυκό, μια ελαφριά κρέμα λεμονιιού -ας πούμε- με δροσερό πεπόνι και σορμπέ βατόμουρο… Τα εξαιρετικά υλικά τους, το λάδι, τα φρούτα και τα λαχανικά, καλλιεργούνται παραδοσιακά χωρίς φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα στη φάρμα Agreco της  οικογένειας Δασκαλαντωνάκη στο Αδελε του Ρεθύμνου. Οσο για τα κρασιά, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 200 ετικέτες –στοιχίζουν από 22 ευρώ μέχρι 3.600 ευρώ για ένα εκλεκτό Chateau Petrus του ’88. Η οινική λίστα που επιμελείται η ευγενική σομελιέ Μαρία Κατσούλη είναι διεθνής, αντιπροσωπεύονται όμως επάξια όλες οι ελληνικές περιοχές και ποικιλίες και η κατηγοριοποίηση των κρασιών έχει γίνει ανά περιοχή, ποικιλία και χρώμα. 

 

Ινφο

Εστιατόριο The Tudor Hall, ξενοδοχείο King George II Palace, Βασ. Γεωργίου Α’ 3, Πλατεία Συντάγματος, τηλ: 210-3222210, Τιμή: από 70 ευρώ χωρίς κρασί

  

ΣΥΝΤΑΓΗ

Καλκάνι με φρέσκια ντομάτα, πιπεριές και σάλτσα θαλασσινών

          

Υλικά για 4 άτομα:

600γρ φρέσκο καλκάνι, κομμένο σε τέσσερα φιλέτα

100 γρ καλαμαράκια και καραβίδες

150 γρ κόκκαλα καλκάνι

1 κ.γλ. αλάτι (20 γρ)   

1 πρέζα   πιπέρι (5 γρ)

30 ml λευκό κρασί

100 γρ κοτόζουμο

5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι

φλούδα μισού λεμονιού

100 γρ ελαιόλαδο

4 τομάτες

2 πιπεριές κόκκινες

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι βασιλικό

 

Σωτάρουμε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες και τα κόκαλα από το καλκάνι σε ελαιόλαδο, σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε τους κόκους του πιπεριού και το κοτόζουμο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα του λεμονιού και 2 κλαδάκια βασιλικό, την αφήνουμε σκεπασμένη για 20 λεπτά για να τραβήξει το άρωμα τους και στη συνέχεια την περνάμε από τη σίτα.  Βάζουμε τις τομάτες σε ένα ταψάκι με  λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και ψιλοκομένο σκόρδο και τις ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά (στους 150o C) για μία ώρα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια, τις σωτάρουμε και προσθέτουμε λίγη σάλτσα θαλασσινών. Σωτάρουμε τα φιλέτα του ψαριού με ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί στρώνουμε σε κάθε πιάτο στο πιάτο από μία τομάτα, βάζουμε από πάνω το ψημένο καλκάνι προσθέτουμε περιμετρικά τις πιπεριές και στο τέλος τη σάλτσα.

(Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s