ΤΟ ΔΙΠΥΛΟΝ – της Ράϊας Μουζενίδου

στις

 Μεθάς με τέχνη;

 

Η Ράια Μουζενίδου στέγασε τα καλλιτεχνικά όνειρά της σε ένα διατηρητέο εργοστάσιο του περασμένου αιώνα στου Ψυρρή, όπου δημιούργησε το «Δίπυλον», ένα πολυχώρο με δύο υπερσύγχρονες αίθουσες θεάτρου και χορού στους ορόφους του, ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρ – μπρασερί  στο υπόγειο και ένα ακόμη αεράτο μπαράκι στην ταράτσα με γιγαντοοθόνη για τους φαν των αθλητικών εκδηλώσεων.

 

 

«…κι’ύστερα το βραδάκι μεθυσμενάκι στα καπηλειά, σ’ έπινα κοριτσάκι σαν το κρασάκι γουλιά γουλιά…» έγραψε πριν από χρόνια ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και η σύντροφος της ζωής του, η σκηνοθέτις Ράια Μουζενίδου έκανε το Μεθυσμενάκι, μπαρ στου Ψυρρή. Το Μεθυσμενάκι εξυπηρετεί φυσικά τις ανάγκες των αιθουσών του πολυχώρου «Δίπυλον», λειτουργεί όμως και ανεξάρτητα σαν καφέ μπαρ από νωρίς το μεσημέρι μέχρι πολύ αργά το βράδυ «προσφέροντας κάτι φαγώσιμο για να αποφεύγουμε τη μέθη. Γιατί εκεί μεθάει κανείς από άλλα πράγματα όπως ζωντανή μουσική, ας πούμε και σατρικά δρώμενα» μας είπε η κ. Μουζενίδου που  είναι η δημιουργός και η ψυχή όλης της προσπάθειας συνολικά.

Πράγματι στη μικρή σκηνή που διαθέτει το Μεθυσμενάκι γίνονται παρουσιάσεις και άλλες εκδηλώσεις, ενώ έχει προγραμματιστεί να φιλοξενούνται  μικρά μουσικά σχήματα για βραδιές έθνικ, τζαζ και ροκ και θεατρικές ομάδες που θα παρουσιάζουν δρώμενα μικρής διάρκειας. Το φαγητό είναι κι αυτό ιδιαίτερο και προσεγμένο. Στο Μεθυσμενάκι υπάρχουν λίγα μόνο ελαφρά πιάτα όπως ολόφρεσκες σαλάτες, πίτες, ζυμαρικά, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών και μάλιστα όλα τα υλικά είναι οργανικά, ακόμη και τα ζυμαρικά, το λάδι και το κρασί είναι διαλεγμένα από κτήματα με βιολογικές καλλιέργειες. 

 

 

Info

Μεθυσμενάκι, Bar-Brasserie

Πολυχώρος Δίπυλον, Καλογήρου Σαμουήλ & Διπύλου, Ψυρρή

Τηλ: 210-3229771, ανοικτά καθημερινά από 12 το μεσημέρι μέχρι 2 το πρωί.

 

Συνταγή

Η πίττα του βοσκού

(Για 8 άτομα)

1 πακέτο βιτάμ

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

650 γρ κιμά

1 φλυτζανάκι άσπρο ξηρό κρασί

1 ποτήρι νερό

2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες

750 γρ καλά βρασμένες πατάτες

1 ποτήρι γάλα

3 κουταλιές παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί

αλάτι – πιπέρι

 

Σοτάρουμε τα λαχανικά με τη μισή ποσότητα βιτάμ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να βράσει ο κιμάς. Προς το τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα και το το μαϊντανό.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βιτάμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Βάζουμε το μείγμα του κιμά και των λαχανικών σε πυρέξ, απλώνουμε από πάνω τον πουρέ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε το φαγητό σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Η πίττα σερβίρεται ζεστή.

 

(Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004)

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ λέει:

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΤΑΞΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ. ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΜΙΧΑΛΗΣ
    +357 99870859

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s