Big Apple – all day bar restaurant στη Σκουφά

στις

Ένα μήλο την ημέρα

 

Για τους Αμερικάνους Big Apple είναι το Χάρλεμ και γενικά η πόλη της Νέας Υόρκης, για μας τους Αθηναίους πάλι είναι ένα μοντέρνο μπαρ – εστιατόριο χαμηλά στη Σκουφά με αέρα νέο-Υορκέζικο.

Πριν από ένα χρόνο, μια ομάδα νεαρών φίλων αποφάσισε να φιάξει ένα all day στέκι στην καρδιά της πόλης και μια σειρά συμπτώσεων, όπως μου είπε ο αεικίνητος Γιάννης Παπαδόπουλος, που είναι και η ψυχή του καταστήματος, τους έφερε στη Σκουφά, στα σύνορα μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου.  Ο χώρος, που στέγαζε  παλιότερα τα γραφεία  μιας χρηματιστηριακής εταιρείας, ανακαινίστηκε με κέφι από τον διακοσμητή Σωτήρη Μπακόπουλο –στα συν του μαγαζιού και ο πολύ καλός εξαερισμός- ενώ ο Νίκος Αποστολόπουλος επιμελήθηκε τα ρούχα των παιδιών που σερβίρουν. Young professionals της περιοχής, πολιτικοί και celebrities από τον καλλιτεχνικό χώρο αγκάλιασαν αμέσως το Big Apple για την του ατμόσφαιρά του, που αν και χαλαρή, όλες τις ώρες της ημέρας, είναι γεμάτη δυναμισμό. Με κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο, το γκρι και τους τόνους της άμμου, ο χώρος εντυπωσιάζει, ειδικά, με τις οπτικές ίνες, που κρέμονται πάνω από τη μπάρα και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη μουσική, όπως και με το κατακόκκινο πάτωμα από γυαλί που φωτίζεται από κάτω. Το Big Apple ανοίγει από το πρωί με καφέ, πρωϊνά, μιλκ σέικ και χυμούς, η κουζίνα του -διεθνής με κυρίαρχες τις μεσογειακές πινελιές- λειτουργει από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυκτα και αργότερα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες μετατρέπεται σε μπαρ. Το απόγευμα η μουσική δυναμώνει και στα ντεκ παίρνει θέση ο dj που παίζει σύγχρονη μουσική αλλά και αγαπημένα κομμάτια των ‘80ς και των ‘90ς. Δοκιμάσαμε κολοκυθοκεφτέδες με σουσάμι και ντρέσινγκ γιαουρτιού, φτερούγες από κοτόπουλο μαριναρισμένες σε μέλι και μουστάρδα με ντιπ κάρι, χοιρινά ρολάκια αρωματισμένα με τζίντζερ και πορτοκάλι, γεμιστά με χαλούμι και σάλτσα δυόσμου, μαροκινή σαλάτα με κους-κους, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, και μια ακόμη ανάμεικτη σαλάτα με προσιούτο, μοτσαρέλα και ντρέσινγκ μήλου, που μας άρεσαν πολύ. Μετά από όλα αυτά, δεν άντεχα να συνεχίσω αν και μου φάνηκαν πολύ ελκυστικά μερικά κυρίως πιάτα, όπως το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ελιές και κάπαρη, ο ψητός σολωμός σε σχάρα από σέλερι με σάλτσα ούζου, ή το φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης, βαλσαμικό, μανιτάρια και πουρέ πατάτας!

 

ΙΝΦΟ

Big Apple, Barrestaurant, Σκουφά 69, Κολωνάκι, 210-3643820, ανοικτά από το πρωί. Τιμή: Από 25-35

 

ΣΥΝΤΑΓΗ   

Κολοκυθοκεφτέδες με κρούστα από σουσαμι και ντρέσινγκ γιαουρτιού

1 κιλό κολοκύθια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

αλάτι, πιπέρι

3 αυγά

1 φλυτζάνι γαλέτα

αλεύρι

σουσάμι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

λάδι για τηγάνισμα

Για το ντρέσινγκ: 4-5 κ.σ. γιαούρτι, 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο, 2κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλατοπίπερο, από 1κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο, εστραγκόν, τσάιβς (προαιρετικά).

 

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στίβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουμε το άνηθο και το κρεμμυδάκι, χτυπάμε τα αυγά (μόνο τους κρόκους) και ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί. Προσθέτουμε στο μείγμα όση γαλέτα χρειάζεται ώστε να σφίξει η  ζύμη και να πλάθεται. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πανάρουμε, βουτώντας τους πρώτα σε χτυπημένο ασπράδι, μετά σε αλεύρι, πάλι σε ασπράδι και τέλος στο σουσάμι, προσεκτικά ώστε να καλυφθούν τελείως και τους τηγανίζουμε σε τηγάνι με μπόλικο καφτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως με γαρνιτούρα από πράσινη σαλάτα και ντρέσινγκ γιαουρτιού, που έχουμε ετοιμάσει χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.

(Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s