Divani Acropolis roof garden – εστιατόριο Socrates

στις

Με θέα την Ακρόπολη

 

Το εστιατόριο Socrates στο roof garden του ξενοδοχείου Divani Acropolis Palace είναι μια καλή επιλογή για τα βράδυα της καλοκαιρινής Αθήνας

 

Ο  φωτισμένος Παρθενώνας, λαμπερός και υπέροχος, που μοιάζει σα να αιωρείται σε απόσταση αναπνοής από το Socrates roof garden του Divani Acropolis Palace είναι το μεγαλύτερο ατού του ξενοδοχείου που βρίσκεται στου Μακρυγιάννη, δυο βήματα από την Ακρόπολη. Εκτός, όμως, από την εξαιρετική θέα, το μπαρμπεκιου μπουφέ που προσφέρει το εστιατόριο μου φάνηκε καλή ιδέα ένα βραδάκι που κάναμε περίπατο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η ζωντανή μουσική με ξένισε λίγο στην αρχή, αργότερα, όμως ανακάλυψα ότι κάθε τόσο σιγοψιθυρίζαμε κι εμείς τα τραγούδια που έπαιζε ο διακριτικός Γιάννης Παπαϊωάννου.  Υπεύθυνος της κουζίνας είναι ο σεφ Γιάννης Σιούζιος, που έχει καταφέρει να συνδυάσει με ιδανικό τρόπο τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας με διεθνείς γεύσεις. Εδώ θα  απολαύσετε όλα τα κρεατικά, φρέσκο γύρο, κοτόπουλο, λουκάνικα, αλλά και χταποδάκι ή ψάρι,που ψήνονται εκείνη τη στιγμή, αν βρεθείτε, όμως, στο roof garden του Divani Acropolis, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κρύα ψαρικά και τις πλούσιες πολυεθνικές σαλάτες, που έχουν την τιμητική τους στο μπουφέ.

Εμάς μας άρεσε πολύ η κρύα μαριναρισμένη σφυρίδα με άνιθο, όπως και το νόστιμο σούσι που φιάχνει ο ίδιος ο σεφ καθημερινά.  Τα γλυκά από το ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου είναι επίσης θαυμάσια! Δοκιμάσαμε ένα μικρό κομματάκι από τα περισσότερα, πώς να αντισταθείς δηλαδή σε γαλλικές τάρτες, μους και κρεμ μπρουλέ ή σε παραδοσιακά ελληνικά γλυκά του ταψιού! Την καρδιά μας, όμως, την έκλεψαν το σπιτικό ρυζόγαλο  και η φίνα μους μαστίχας. Ποιο από τα δύο μ’άρεσε περισσότερο; Αδύνατον να απαντήσω…

 

 

ΙΝΦΟ

Divani Acropolis Palace, Παρθενώνος 19-25, Αθήνα, τηλ: 210-9280100, fax : 210-9214993, http://www.divanis.gr.  Το Socrates roof garden είναι ανοιχτό από το Μάιο μέχρι τέλη Οκτωβρίου και λειτουργεί καθημερινά, 20:30-02:00,εκτός Τρίτης, με Barbeque Buffet και ζωντανή  μουσική. Τιμή: 50ευρώ. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 160 άτομα και προσφέρεται επίσης για δεξιώσεις γάμου, εταιρικά γεύματα και κάθε είδους εκδήλωση. 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Μούς  Μαστίχας

 

Για 8 μερίδες

 

300 γρ. ασπράδια (το ασπράδι από 7-10 αυγά)

250 γρ. ζάχαρη

4-5 Φύλλα ζελατίνας

700 γρ. λευκή σοκολάτα

550 γρ. κρέμα γάλακτος

550 γρ. σαντιγί

50 γρ. μαστίχα

Εκτέλεση

Χτυπάμε  τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Με την υπόλοιπη ζάχαρη και 120 Ml νερό ετοιμάζουμε σιρόπι και το βράζουμε για 5 λεπτά. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε αρκετό κρύο νερό για 10 λεπτά, τη σουρώνουμε, την προσθέτουμε στο σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στη μαρέγκα.  Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαίν-μαρί, την προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις κρυώσει το μίγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την σαντιγί.  Μουλιάζουμε τη μαστίχα για δέκα λεπτά σε καθαρό οινόπνευμα, τη σουρώνουμε και τη ρίχνουμε επίσης στη μους και ανακατευούμε απαλά για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τη μους μαστίχας μπολ ή σε μια φόρμα με τσέρκι και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

(Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s