Sunny Club – εστιατόριο

στις

Σα στο σπίτι σας!

 

Η σπιτική κουζίνα και το παρεϊστικό περιβάλλον του Sunny Club δοκιμάστηκαν από τα μέλη του πριν  άνοιξουν οι πόρτες του εστιατορίου  για τους φίλους του καλού φαγητού και της οικογενειακής ατμόσφαιρας.

 

Το Sunny Club στη Νέα Ερυθραία, που το έφιαξε με μεράκι και αγάπη πριν από είκοσι χρόνια η Ρένα Γιώτη, είναι γνωστό σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους αθλούμενους των βορείων προαστείων,  δεν θα μου πέρναγε, όμως, καν από το μυαλό να περάσω το κατώφλι του αφού απλά δεν ανήκω στην κατηγορία των αθλητικών τύπων. Κατάλαβα το λάθος μου ένα βραδάκι, καλεσμένη από φίλους, που μου εξήγησαν ότι εδώ και ένα χρόνο το εστιατόριό του λειτουργεί κανονικά και για μη μέλη. Για την ανανέωση γενικά του χώρου φρόντισε η νεαρή Μαρίνα Γιώτη, που μοιράζεται πια με τη μητέρα της  την ευθύνη για την καλή λειτουργία του κέντρου. Ηταν μεσοβδόμαδο και δεν είχε πολύ κόσμο, έτσι απολαύσαμε ακόμη περισσότερο τη χαλάρωση που προσφέρει η ομορφιά της φύσης και ένα καλοστρωμένο τραπέζι δίπλα στα ήσυχα νερά της μεγάλης πισίνας.  Ξεφυλλίζοντας τον χαριτωμένο κατάλογο, μου έκανε εντύπωση η ποικιλία των μενού αλλά και τα ειδικά πιάτα για παιδιά. Τις καθημερινές η κουζίνα είναι πιο μεσογειακή με πολλές σαλάτες, φιλέτα και ψαρονέφρι αλλά και γαρίδες στο γκριλ, φιλέτο φρέσκου σολομού, ριζότα, και μακαρονάδες ενώ  για τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, εκτός από το πιάτο της ημέρας ο  νεαρός μάγειρος Σπύρος Ράλλης που έχει αναλάβει φέτος την κουζίνα, προτείνει πολύ περισσότερα πρώτα πιάτα και μεζεκλίκια για όσους θέλουν να απολαύσουν παρεϊστικο φαγητό με μπιρίτσες και ουζάκια.  Εκείνο το βράδυ διαλέξαμε ωραίες σαλάτες, καταϊφάκια με σπανάκι και φέτα, ψητά λαχανικά με χαλούμι και φιλέτα και κάναμε διάνα γιατί είχαμε πολύ καιρό να φάμε τόσο συνεπές και νόστιμο φαγητό! Ο Κώστας Κρομμύδας, υπεύθυνος του εστιατορίου -και κατά τα άλλα σεμνός και ταλαντούχος νέος ηθοποιός – με πληροφόρησε ότι προμηθευτής τους είναι ο πολύ γνωστός Κορφιάτης από το Χαλάνδρι, που εδώ και χρόνια προμηθεύει με κρέας την κουζίνα της οικογένειας Γιώτη!

 

Ινφο

Εστιατόριο Sunny Club, Καστρίτσας 190, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210-8135101,8136148, www.sunnyclub.gr, λειτουργεί καθημερινά 20:00-24:00, Σαββατοκύριακο 12:00-17:00, Κλειστό τις Τρίτες

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Φιλέτο μόσχου με σάλτσα πέστο βασιλικού με άγριο ρύζι και πράσινη σαλάτα

180 gr φιλέτο  μόσχου

50 gr μαργαρίνη

120 ml κρέμα γάλακτος

150 ml λευκό κρασί

Για το πέστο  βασιλικού:

150 gr βασιλικό φρέσκο

50 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

20 gr κουκουνάρι

20 gr  παρμεζάνα τριμμένη

Για το άγριο ρύζι

20 gr ρύζι parboiled (για πιλάφι)

10 gr μαργαρίνη

180 ml ζωμός λαχανικών

1 φύλλο δάφνη

αλάτι – πιπέρι

Χτυπάμε στο γουδί όλα μαζί τα υλικά για το πέστο βασιλικού, προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τρεις ημέρες.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τα δύο είδη ρυζιού και ανακατεύουμε συνεχώς για 1΄. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 15΄ περίπου, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.

Κόβουμε το φιλέτο στη μέση, το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε σε λίγη μαργαρίνη, για 4΄. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί –θέλει λίγα δευτερόλεπτα- προσθέτουμε την κρέμα  γάλακτος και τη βράζουμε για 5΄. Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε 1 κ. σ. πέστο βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως με το ρύζι και μερικά φύλλα σαλάτας.

(Τετάρτη 4 Μαϊου 2005)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s