εστιατόριο «ΑΥΛΗ» – ΡΕΘΥΜΝΟ

στις

Παράδοση και δημιουργία

 

Κλείνω τα μάτια μου και ονειρεύομαι…

Βρίσκομαι (νοερά αυτή τη φορά) στην κομψή «Αυλή» της Κατερίνας Ξέκαλου, που αποτελεί τον καλύτερο ίσως γαστρονομικό προορισμό της Κρήτης.

 

 

 

Η αυλή της "Αυλής"
Η αυλή της "Αυλής"

Κρυμένη στην παλιά πόλη

του Ρεθύμνου, η «Αυλή» βρίσκεται στο ισόγειο ενός βενετσιάνικου πέτρινου αρχοντικού του 1600 -που έχει μετατραπεί σε πολυτελή ξενώνα- με αψίδες και μια εκπληκτική εσωτερική αυλή γεμάτη αρωματικά φυτά.

 

 

 

 

 

 

 

Εστιατόριο και wine bar, η «Αυλή» συμπεριλαμβάνεται στο Concred, το Δίκτυο των Πιστοποιημένων Εστιατορίων της Κρήτης, που έχουν αναλάβει να διατηρήσουν και να προβάλουν την παραδοσιακή Κρητική διατροφή.

 

 

 

εσωτερική αψίδα
εσωτερική αψίδα

Εδώ, λοιπόν, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον -είναι εξίσου ωραία όπου κι αν κάτσεις και προσφέρεται τόσο για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο όσο και για παρεϊστικο τσιμπούσι- θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά πιάτα του νησιού, όπως κολοκυθανθούς γεμιστούς με ανθότυρο, πολυσπόρια, φουριάρικο (αγριοκάτσικο) με μέλι, θυμάρι και ψητές πατατούλες, αρνάκι με σταμναγκάθι,  χοχλιούς μπουμπουριστούς με αρισμαρί, σύζουμα, αίγα με σαλτσούλα ντομάτας και χυλοπίττες πασπαλισμένες με τριμένο ανθότυρο.

 

 

 

 

 

η χειμωνιάτικη "Αυλή"
η χειμωνιάτικη "Αυλή"

 

Αν πάλι προτιμάς τα δημιουργικά πιάτα -υπεύθυνος για τα οποία  είναι ο νεωτεριστής σεφ Γρηγόρης Κονιαβίτης- μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε φιλέτο πάπιας με σάλτσα εσπεριδοειδών, γλώσσα με μύδια, γαρίδες και φασκόμηλο, ή μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από μοσχάτο κρασί αλλά και προχωρημένες μακαρονάδες, ριζότι, φρέσκες γαρίδες και αστακούς.

 

 

 

 

 

 Τα επιδόρπια χωρίζονται και αυτά σε παραδοσιακά και μοντέρνα. Δοκίμασε (γιαυτό είναι καλύτερα να πας με μεγάλη παρέα  σου λέω) οπωσδήποτε σούπα φράουλας με παγωτό κανέλα, συκόπιτα ή μαστιχόπιτα με παγωτό βανίλια ή ένα σορμπέ λεμόνι με βότκα και πέπερμιντ και θα με θυμηθείς…

 

 

 

η κάβα στο κελάρι του εστιατορίου
η κάβα στο κελάρι του εστιατορίου
   

 

 

Να μην παραλείψω να σου πω ότι η «Αυλή» δικαίως θεωρείται το λίκνο του κρασιού της πόλης αφού στο δροσερό κελάρι της έχει κρυμένες περισσότερες από 400 ετικέτες εκλεκτών κρασιών!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ε και αν μετά από όλα αυτά δεν έχεις κουράγιο να κουνηθείς, ζήτα ένα δωμάτιο για να διανυχτερεύσεις, μπορεί να έχεις τύχη και να υπάρχει κάποιο ελεύθερο …

«Αυλή», Ξανθουδίδου 22 και Ραδαμάνθυος, Ρέθυμνο, τηλ:  τηλ.: 28310 – 58250, 28310 26213, info@avli.gr,  www.avli.gr

 

 

 

 

Οι συνταγές της «Αυλής»

ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑΡΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά για 4 άτομα

4 κόκκινες σαρκωμένες ντομάτες

100 γρ σπασμένο στάρι (πλιγούρι)

2 μάτσα μαϊντανό

2 μάτσα δυόσμο

αρκετό φρέσκο κρεμμύδι

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

λεμόνι

50 γρ γιαούρτι 

λίγο γάλα               

κόκκινο πιπέρι

 Εκτέλεση

Βάζουμε σε ζεστό νερό το σπασμένο στάρι να μαλακώσει

Αδειάσουμε την σάρκα από τις  ντομάτες. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε ανάποδα να στραγγίξουν.

 Σε μεταλλικό μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας  το στάρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι και λίγη από την σάρκα της ντομάτας .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, αρκετό λεμόνι και αφήνουμε το μίγμα  λίγο να ξεκουραστεί

Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό και γάλα . Προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι, κόκκινη πάπρικα και ανακατεύουμε καλά .

Σε σχάρα με καρβουνά  ψήνουμε τις ντομάτες για 5’ προσέχοντας να μην μαλακώσουν πολύ. Τις τοποθετούμε στο πιάτο, γεμίζουμε με  το μίγμα, βάζουμε το γιαούρτι και τις κλίνουμε.

 ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 Υλικά για 4 άτομα

 1 φλιτζανάκι από όσπρια της αρέσκειας σας (π.χ  ρεβύθια, φακές, μαυρομάτικα, φασόλια ξέρα, κουκιά κλπ)

μοσχοσίταρο

1 ρόδι

1 ώριμη ντομάτα

λίγα φύλλα μαϊντανού, άνηθου, δυόσμου,

φρέσκο και ξερό κρεμμύδι

ελαιόλαδο, αλάτι, ξύδι, χυμό λεμονιού

 Εκτέλεση

 Βράζουμε τα όσπρια ανά είδος και χωριστά το μοσχοσίταρο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Καθαρίζουμε το ρόδι και κρατάμε τους καρπούς του

Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό,  τον άνηθο, και τον δυόσμο.

Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα  και την κόβουμε σε κύβους .

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας σε μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε εκλεκτό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ξύδι και αλάτι κατά βούληση.

Σερβίρουμε και διακοσμούμε με μπουκέτο από φρέσκια λαχανικά .

 

ΑΙΓΑ ΜΕ  ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

 

Υλικά για τέσσερα άτομα
 
 

 

Αίγα με χυλοπίττες
Αίγα με χυλοπίττες

 

 

 

 

 1.5 kg κατσίκι,

κρεμμύδι ξερό

1.5 kg  ώριμες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

λευκό κρασί

1 φλιτζανάκι πετιμέζι

αλάτι

πιπέρι

1 kg χυλοπίτες

250 gr ανθότυρο Κρήτης

 

Εκτέλεση  

 

 Αλατίζουμε  το κατσίκι,  το τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα με κλειστό καπάκι και το βάζουμε σε πολύ – πολύ χαμηλή φωτιά .

Αφήνουμε το κρέας να κατεβάσει αργά – αργά όλους τους χυμούς του.  Όταν αυτοί μειωθούν στο μισό προσθέτουμε τα ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά .

Όταν το κρέας έχει πιει σχεδόν όλο το ζουμί του, προσθέτουμε το λευκό κρασί, τις ξυσμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15’ περίπου.

Όταν η σάλτσα δέσει, χωρίς να στεγνώσει, το κρέας  μας είναι έτοιμο. 

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά .

Σουρώνουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρέας

Πασπαλίζουμε με ξυσμένο ανθότυρο.

 

 

 

 

 

 
Advertisements

23 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η cook λέει:

    τώρα εγώ πολύ θα ‘ηθελα να ‘ημουν Κρήτη…τι όμορφο μαγαζί…κι αυτη η συνταγή για τις γεμιστές ντομάτες…πολύ μου κλείνει ματι 🙂

  2. Ο/Η Κική Τριανταφύλλη λέει:

    Cook, η «Αυλή» είναι από μόνη της ένας προορισμός… Να πας με την πρώτη ευκαιρία και δεν θα χάσεις, πίστεψέ με!!!

  3. Την Αυλή και άλλα πολλά εστιατόρια στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο μπορείτε να την βρείτε τώρα στο http://www.greekeat.gr/crete.php

  4. Ο/Η Μιχάλης Παπαδάκης λέει:

    Δυστηχως δεν μπορω να συμμεριστω καθόλου τον ενθουσιασμό του γράφοντος για την Αυλη. Βρώμικα, λεκιασμένα τραπεζομαντηλα και μπαγιάτικο ψωμί ηταν η πρώτη άμεση επαφή που είχα με το καταστημα. Το κυρίως πιάτο (αρνάκι με γαμοπιλαφο) ήταν αρκετα μέτριο. Σιγουρα η Κρήτη αλλα και ειδικά το Ρέθυμνο εχουν να πουν πολυ περισσότερα. Για τους πραγματικους ανεπιτηδευτους λατρεις της γαστρονομιας ας ρωτησουν τους ντοπιους για το που να φανε στο Ρευθμνο. Μακρια απο αυλες και αλανες…

    1. Κ. Παπαδάκη μένω άφωνη…
      Βρώμικα, λεκιασμένα τραπεζομαντηλα και μπαγιάτικο ψωμί!
      Και σε μένα μοιάζει οτι φάγατε αλλόυ!
      Δυστυχώs όμωs απ οτι φαίνεται φάγατε σ εμαs, στην Αυλή!
      Δεν χωράνε εξηγήσειs και δικαιολογίεσ! Απλά απαράδεκτο.
      Λυπάμαι βαθύτατα γιατί αυτό που βιώσατε και δεν μαs εκπροσωπεί και ακυρώνει μόχθο και τιτάνια πολύχρονη προσπάθεια.
      Ελπίζω να μαs προσφέρετε- καλεσμένοs μαs – μια δεύτερη μεγαλόθυμη ευκαιρία κατα την επόμενη επίσκεψη σαs στο Ρέθυμνο, που πάντα είχε πληθώρα απο υπέροχεs γεμάτεs αρώματα και γεύσειs Αυλέs.

      Με ειλικρινείs απολογίεs
      Κατερίνα Ξεκάλου
      restaurant manager-ιδιοκτήτρια

      Υ.Γ:Οι καρέκλεs όντωs αλλάζουν σε σιδερένιεs με ολόσωμα πάνινα μαξιλάρια , ξύλινεs ή υφασμάτινεs ανάλογα με τον καιρό και τιs βροχέs. Φέτο το Πάσχα ήταν πολύ νωρίs…
      Επίσηs κάθε χρόνο, για να αποφεύγονται οι ανεξήτηλοι λεκέδεs και να συντηρείται άριστα η εικόνα του τραπεζιού, αλλάζουν και τα λινά του εστιατορίου (τραπεζομάντηλα, ναπερόν, πετσέτεs) οπότε υπάρχει μια σχετική αλλαγή εικόναs.
      ειναι χρόνιο πρόβλημα των ιστορικών κτηρίων, με τα μικρά εωs ανύπαρκτα ανοίγματα, τηs Π.Πόληs, Το σκοτεινό εσωτερικό χωρίσ όμωs να επιρρεάζει στο ελάχιστο την αδιαμφισβήτητη ομορφιά και γοητεία τουs.

      1. Ο/Η Πετραντωνάκης Γιώργος λέει:

        Αγαπητή κα Ξέκαλου,

        Με αφορμή την επίσκεψή μας στην πόλη σας πριν απο 2 μέρες και έχοντας ακούσει διθυράμβους για το εστιατόριό σας, έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για σχόλια που αφορούσαν το χώρο σας. Κάποιες αρνητικές κριτικές που συνάντησα όπως αυτή του κου Παπαδάκη ή της κας Χατζηδάκη, όντως έβαλαν φρένο στις προσδοκίες μου…όμως αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να στηρίξουμε την φαινόμενη προσπάθειά σας. Η διάθεση ήταν πολύ ευχάριστη απο την πόλη και οι πρώτες εντυπώσεις απο τον χώρο όμορφες. Ζητήσαμε ένα μπουκάλι νερό και 2 ποτήρια κρασί λευκό. Το πιατάκι με το δροσερό ορεκτικό με πατάτα, άνιθο και μυρωδικά που προσφέρετε ήταν πραγματικά νοστιμότατο και πολύ προσεγμένο, αρχόζοντας να διαλύει τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις είχαμε ως τότε. Το ορεκτικό με γεμιστούς ανθούς απο μυζήθρα ήταν ωραιότατο και μας άνοιξε την όρεξη. Ωστόσο τα κυρίως καθυστέρησαν περίπου 3/4 της ώρας και μάλιστα σε μια βραδιά που ήταν μάλλον χαλαρή απο κόσμο. Δεν δώσαμε πολύ σημασία αν και χάθηκε η αρχική όρεξη γιατί το ένα πιάτο ήταν καλαμάρι στη σχάρα γεμιστό με ξυνόχοντρο, οπότε θεωρήσαμε οτι αυτό απαίτησε τον περισσότερο χρόνο. Το άλλο πιάτο ήταν ένα ρυζότο με λαχανικά για μένα το οποίο αν και λίγο περισσότερο σαφράν για τα γούστα μου και ελαφρώς λασπωμένο, ήταν καλά φτιαγμένο. Το καλαμάρι όμως….ήταν άψητο, σχεδόν τραγάνιζε και ήταν μάλλον άγευστο. Πρότεινα στη σύζυγο μου να το γυρίσουμε αλλά δεν ήθελε να χαλάσει την καλή της διάθεση και προσάθησε να το φάει. Αφου ολοκληρώσαμε πληρώσαμε 52,50 που είναι πάρα πολλά, αλλά αυτό το ξέραμε απο την αρχή βλέποντας το μενού. Όμως αυτό που εξακολουθεί να είναι τραγικό για την ελληνική πραγματικότητα είναι η χρέωση του κουβέρ…ΕΛΕΟΣ…!! πάρτε το απόφαση συμφωνα με τη νέα αγορανομική διάταξη η χρέωση κουβέρ αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Δείτε το σχετικό Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α2-2207 (ΦΕΚ Β΄ 815/24.5.2007). Δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά κακόγουστο, και κουτοπόνηρο. Θα ξαναέρθουμε για αλλη μια ευκαιρία και παρακαλούμε ρίξτε λίγο ακόμη κρασάκι στο ποτήρι…Δουλουφάκης είναι, όχι Chateau Mouton Rothschild, 1995 Pauillac.
        Με τιμή

  5. Ο/Η Μιχάλης Παπαδάκης λέει:

    Να συμπληρώσω επίσης οτι πριν φαμε στην Αυλη, τη προηγουμενη μερα είχα τη τύχη να φαω στο Don Rosario. Ενα απλο, γνησια ιταλικο restaurant στη μεση του πουθενα εξω απο τα Χανια. Τα φρεσκα μακαρόνια που φαγαμε εκει εχουν χαραχτει κυριολεκτικα στη μνημη μου. Φρεσκα μακαρονια και gourmet γευσεις στην ακρη του πουθενα…Εδω βρήκα και καποιες φωτογραφίες.

    http://prefa.blogspot.com/2006/11/don-rosario.html

    Αν τελικα αποφασισετε να πατε στην Αυλη (πολλοι το προτεινουν) , προτιμηστε το βραδυ. Το μενου αφορα δημιουργικη κουζινα με Κρητικες επιρροες. Τα υπολοιπα που αναφέρει η Κική (συγνωμη για τον ενικό) δεν τα ειδαμε. παρατηρησα και τις φωτογραφιες που δειχνουν την Αυλη πιο πανω. Οι ξυλινες καρεκλες εξω εχουν αντικατασταθει με σιδερενιες απο πανι (αν θυμαμαι καλα). Τα τραπεζομαντηλα δεν ειναι αυτα που φαινονται. Και το εσωτερικο του καταστηματος την ημερα ειναι πολυ σκοτεινο. Μαλλον θα φαγαμε αλλού εμεις…:).

    Λοιπον: Don Rosario και ξερο ψωμι..!

  6. Ο/Η kikitri λέει:

    Αγαπητέ κύριε Παπαδάκη, η ενθουσιασμένη με την Αυλή γράφουσα είμαι εγώ. Ζω στην Αθήνα, 1-2 φορές το χρόνο, όμως, που τυχαίνει να περάσω από το Ρέθυμνο πάω για φαγητό στην Αυλή και ομολογώ ότι δεν με έχει προδώσει ποτέ. Δεν έχω δει ποτέ βρώμικα τραπεζομάντηλα ούτε μπαγιάτικο ψωμί. Αν τώρα έτυχε την ημέρα που πήγατε εσείς να συμβούν όλα αυτά τα δυσάρεστα μαζί τι να πω. Δεν θα το διαψεύσω, ακόμη και στα καλύτερα μέρη μπορεί να συμβεί η κακιά στιγμή, γιαυτό και οι ρεστοκριτικοί δίνουν πάντοτε σε όλους τουλάχιστον μία δεύτερη ευκαιρία.
    Οσο για το Ντον Ροζάριο με μεγάλη χαρά να το επισκεφτούμε! Τα καλά να λέγονται και να αναδεικνύονται, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ

  7. Ο/Η Μιχάλης Παπαδάκης λέει:

    Κυρία Τριανταφύλλη,

    Μάλλον φαίνεται ήταν μια κακιά «μεσημεριανή» στιγμή. Γιατί και άλλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την Αυλή. Οπότε νιώθω κάπως μόνος τώρα…Οσο για το Δον Ροσαριο, κάντε το κόπο και είμαι σίγουρος πως θα βρείτε αφορμή για να γράψετε ένα νέο άρθρο…

    φιλικά
    Μιχάλης

  8. Ο/Η kikitri λέει:

    Θα επισκεφθώ τον Δον Ροζάριο με την πρώτη ευκαιρία να είστε σιγουρος

  9. Ο/Η kalliopi chatzidaki λέει:

    Εγώ γιατί θα συμφωνήσω απολύτως με την κριτική του κυρίου Παπαδάκη?
    Επισκεφθήκαμε και εμείς την Αυλή, τις ημέρες του Πάσχα.
    Υπ΄όψιν ότι η παρέα μου, η οποία κατοικεί μόνιμα στο Ρέθυμνο, απο το περσινό καλοκαίρι έκανε μνεία για το εστιατόριο Αυλή.
    Το καλοκαίρι δεν πρόλαβα να δειπνήσω στην Αυλή με αποτέλεσμα τώρα το Πάσχα να μου λειτουργήσει σαν απωθημένο.
    Εννοώ ότι σε πρόταση άλλου εστιατορίου εγώ επέμενα στην επιλογή της Αυλής.
    Το περιβάλλον εντυπωσιακότατο!!!!!
    Ομως δεν φτάνει το περιβάλλον.
    Ενώ εχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση & ενώ ετοιμαζόμαστε να καθήσουμε στο τραπέζι, το οποίο προοριζόταν για την παρέα μας, μας ενημερώνουν ότι κάποιο λάθος έγινε και έπρεπε να μεταφερθούμε σε άλλο τραπέζι.
    Το φαγητό δεν με εντυπωσίασε ΚΑΘΟΛΟΥ! Το φιλέτο, μοσχαρίσιο γάλακτος, που έφαγα ήταν σαν βραστό.
    Από ποτά, 2 άτομα της παρέας παραγγείλαμε μπύρα, οι οποίες έφθασαν ζεστές.
    Στην παρατήρηση που κάναμε, έφθασαν λίγο αργότερα 2 μπύρες, οι οποίες είχανε μπεί προηγουμένως στην κατάψυξη.
    Στον λογαριασμό είχα την περιέργεια να μάθω, εάν χρεώθηκαν οι 2 πρώτες μπύρες, και η αλήθεια είναι ότι είχαν τον επαγγελματισμό να μην τις χρεώσουν.
    Απαράδεκτο για ένα εστιατόριο τόσης φήμης, να σερβίρει ζεστές μπύρες, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι η μπύρα ζεστή δεν πίνεται.
    Χαριτολογώντας και ενισχύοντας την άποψη του καλού εστιατορίου, ο φίλος κάτοικος Ρεθύμνου, μας ανέφερε ότι σε επίσκεψη του τέως με την σύζυγο του, είχε λάβει την σύσταση από την αδελφή του Σοφία της Ισπανίας, να μην παραλείψει να επισκεφτεί την Αυλή, για φαγητό.
    Και αναρωτιέμαι σε τι καρέκλες κάθησε η τέως βασιλική οικογένεια καθώς επίσης η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφίας.
    Και αναρωτιέμαι, διότι όταν σηκωθήκαμε να φύγουμε, διαπίστωσα ότι μία φίλη από την παρέα μας, καθότανε σε μία καρέκλα όπου το μαξιλάρι ήταν κατασκισμένο, ένα χάλι.
    Καταλήγω στη διαπίστωση ότι το εστιατόριο ίσως κάποτε να ήταν «τριζάτο» σε όλους τους τομείς, εμένα το Πάσχα μου φάνηκε παρωχημένο…΄

    Καλλιόπη

    1. Αγαπητή κ. Χατζηδάκι σαs ευχαριστώ απο καρδιάs για την επωφελή αν και αρκετά σοκαριστική, για εμένα που γνωρίζω την προσπάθεια που διαρκώs καταβάλουμε, κριτική σαs.
      Δυστυχώs απουσίασα, για ευχάριστουs προσωπικούs λόγουs, απο την Αυλή αρκετό διάστημα, έτσι προφανώs, σύμφωνα με τιs περιγραφεs που διαβάζω, έμεινε περιθώριο για ασυγχώρητεs αβλεψίεs όπωs η έλλειψη συντονισμού για το τραπέζι τηs κράτησή σαs, οι ζεστέs μπύρεs ή το σκισμένο μαξιλάρι – το οποίο ομολογουμένωs δεν μπόρεσα να εντοπίσω παρόλο το, μετά το κείμενό σαs, ψάξιμό μου. Μάλλον θα είχε ήδη απομακρυνθεί απο τουs συνεργάτεs μου.
      Αναφορικά με τιs επισκέψειs των τέωs και νυν επωνύμων και ανωνύμων, σαs διαβεβαιώ ειλικρινά πωs, αφου ήλθαν την ίδια με εσαs περίοδο, κάθισαν στιs ίδιεs καρέκλεs και έφαγαν το ιδιο φαγητό.
      Ευχαριστώνταs σαs ξανά για τη βοήθεια, αναμένουμε ωs την επόμενη επίσκεψή σαs για να μπορέσουμε να σαs προσφέρουμε ενα ποτήρι κρασί και να λειτουργήσουμε όπωs αληθινά γνωρίζουμε, δικαιώνονταs την φήμη -που χτίστηκε απο τη σοβαρή και υπεύθυνη επι 22 χρόνια δουλειά μαs- καθώs και τουs φίλουs σαs…
      Με εκτίμηση
      Κατερίνα Ξεκάλου
      restaurant manager-ιδιοκτήτρια

  10. Ο/Η kikitri λέει:

    Εγώ τι να πω τώρα… Μόνον ότι λυπάμαι πολύ όταν καλά εστιατόρια (και επιχειρήσεις γενικώτερα) που ξεκινάνε με τις καλύτερες προδιαγραφές καταλήγουν να φθίνουν συνεχώς. Κρίμα δεν είναι; Ας ελπίσουμε ότι είναι μόνο μια κρίση που θα ξεπεραστεί και ότι οι ιδιοκτήτες της Αυλής -για την οποία μιλάμε τώρα- θα βρουν τρόπο να ορθοποδήσουν.

  11. Κική αγαπημένη,
    εγώ λυπάμαι βαθιά για τη δυσάρεστη θέση που ξαφνικά περιήλθεs: Ν απολογίσε για τα θετικά κείμενά σου και να κρίνεσαι για τιs αστοχίεs μαs.
    Σε διαβεβαιώ όμωs οτι δεν θα συμβεί ξανά.
    Η Aυλή εχει πολύ ισχυρέs ρίζεs στην προσφορά άριστων πρώτων ύλων, πολύ καλού φαγητού και service και ελπίζω γρήγορα αντανακλαστικά, γιαυτό ειμαι σίγουρη οτι οι πολύ ατυχείs προαναφερθείσεs επισκέψειs, θα είναι οι εξαιρέσειs που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οι συνεργάτεs μου και εγώ προσωπικά, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βγούμε κερδισμένοι απο αυτή την επικοδομητική πρόκληση.

    Κατερίνα Ξεκάλου
    restaurant manager-ιδιοκτήτρια

    Υ.Γ :O κ Παπαδάκηs εχει δίκιο για το don rosario. Αληθινή ιταλική κουζίνα στη μέση του πουθενά.

  12. Ο/Η kikitri λέει:

    Κατερίνα μου, χαίρομαι που είδες τα σχόλια και απάντησες! Τα πράγματα χρειάζεται να μπαίνουν στη θέση τους. Σου εύχομαι καλές δουλειές παρ’όλες τις δύσκολες μέρες και να μας χαρίζεις πάντα την ευχαρίστηση που έχω νιώσει στο εστιατόριό σου. Είμαι σίγουρη ότι ακόμη και στα δύσκολα μπορείς να βρίσκεις τις καλύτερες λύσεις.

  13. Ο/Η Γιωργος Γεωργιαδης λέει:

    Κυρια Τριανταφύλλη, δεν ειχα την ευκαιρια να επισκεπτω το εστιατόριο Αυλή, στις λιγες επισκέψεις μου στην πανεμορφη πολη του Ρεθύμνου, το οποιο και προτείνετε, για να εχω ιδια αποψη επι της κουζινας του, αλλα δεν εχω κανενα λογο να σας αμφισβητησω. Θα προσπαθήσω να το επισκεφτω στην επομενη εξορμηση μου με προορισμό το Ρέθυμνο. Σας διαβεβαιω ομως οτι το εστιατοριο που προτεινε ο κος Παπαδακης (Don Rosario) στην Ραβδουχα, Χανιων ειναι ισως ενα απο τα καλυτερα ιταλικα εστιατορια στην Ελλαδα. Επειδη ετυχε να ζησω αρκετα χρονια στην Ιταλια, μπορω να σας πω οτι ειμαι σε θεση να διακρινω ενα αυθεντικο και καλο ιταλικο εστιατοριο.
    Καταρχας η τοποθεσια στην οποια βρισκεται ειναι κατι το οποιο εκλπησσει, αφου ειναι πραγματικα στο πουθενα, σε μια απομακρη (35 χλμ δυτικα των Χανίων) παραθαλασσια περιοχη, την Ραβδούχα, ενώ οι εκπληξεις συνεχιζονται αφου δεν περιμενεις να δεις κολωνάτα ποτηρια και «καλά» σερβίτσια σε ενα εστιατοριο που βρισκεται σε τοσο μικρο μερος.
    Το Don Rosario διευθυνει ο ομονυμος φιλικος, προθυμος αλλα «ιδιαιτερος» (θα εξηγησω παρακατω το γιατι) σικελος ιδιοκτήτης του.
    Η κουζινα του ειναι καταπληκτικη, με υπεροχα φρεσκα υλικα, καποια εκ των οποιων εχει τυχει να τα μαζεψει μπροστα μας απο το παραπλευρο χωραφι-μποστανι που εχει (ντοματες μελιτζανες κτλ) άλλα δε ερχονται κατευθειαν απο την Ιταλια.
    Οι μακαροναδες του ειναι συγκλονιστικες… αγαπημενη μου παρόλο που δεν ειμαι λατρης του σολωμου, ειναι αυτη με Σολωμο βοτκα και κρεμα γαλακτος (αν θυμαμαι καλα την συνταγη) ενω τα θαλασσινα του ειναι απο τα καλυτερα που εχω φαει (να παραγγειλετε οπωσδηποτε μυδια αχνιστα ή κυδώνια…. ειναι το κατι αλλο).
    Αν και το μενου δεν ειναι τεραστιο, υπαρχουν πολλα υπεροχα πιατα τα οποια δεν συγκρατω αυτη την στιγμη, πχ. καποιο πιατο με σαρδελες ή το βιτελο τονατο….
    Τελος ζητωντας τον λογαριασμο θα σας φερουν μια απο τις καλυτερες πανακοτες που εχετε δοκιμασει (καμια σχεση με αυτες που τρωμε συνηθως) με φρεσκα φρουτα του δασους.
    Σε καθε περίπτωση προτου ξεκινησετε να πατε θα τηλεφωνησετε για κρατηση τραπεζιου. Ακομα και αν τυχει να πατε καθημερινή μεσημέρι ή απογευμα (τον χειμωνα δεν ξέρω αν ειναι ανοικτος καθημερινες) θα τηλεφωνησετε για κράτηση -εδω ειναι ενα μερος της ιδιαιτεροτητας του ιδιοκτητη, δικαολογημενη εν μερει- αφου θελουν να γνωριζουν περιπου τον αριθμο των ατομων που θα βρεθουν στο εστιατοριο (φτιαχνουν πχ φρεσκα ζυμαρικα). Εχει τυχει να παω καθημερινη 6 το απογευμα να ειμαι το μοναδικο τραπεζι που τρωει στο εστιατοριο να ερθει παρεα 4 ατομων να υπαρχουν 30 τραπεζια αδεια και να τους ρωτησει: εχετε κανει κρατηση!!! στην αρνητικη απαντηση των πελατων ηρθε και η χαλαρη επιπληξη του τρομερου ιδιοκτητη.
    Σε επομενη επισκεψη στο καταπληκτικο αυτο ιταλικο εστιατοριο την οποια συνδυασα με μια δροσερη βουτια στην κοντινη παραλια εγινε το εξης…. εκανα το τρομερο λαθος να καθησω στο τραπεζι (με τα μαγιο ειμασταν ολοι στην παρεα γεματοι αλατια και ακομα βρεγμενοι απο την θαλασσα) χωρις να φοραω καποια μπλουζα … για να δεχτω την τρομερη παρατηρηση του αυθεντικου Σικελου ιδιοκτητη να φορεσω κατι απο πανω ………συνοδευόμενη απο την δολοφονικη ατακα … γιατι οι γυναικες ειναι ωραιες οταν δεν φορανε ρουχα οι αντρες παλι δεν ειμαστε ωραιο θεαμα……….. χαχαχαχα.
    Ολα τα παραπανω δικαιολογουνται στην προθεση του τρομερου Don Rosario να δημιουργησει ενα καλο ιταλικο αυθεντικο εστιατοριο ακομα και σε ενα μερος οπως η απομακρη παραλια της Ραβδουχας, πραγμα το οποιο εχει
    επιτυχει θριαμβευτικα. Διαφορετικα δεν θα ξεσηκωνε τους Χανιωτες να κανουν 35χλμ για να το επισκεπτουν και να γευτουν την ιταλικη του κουζινα. Ουτε εγω θα ανυπομονουσα καθε φορα που κατεβαινω στα Χανια να κλεισω τραπεζι μερες πριν. Τωρα που σας γραφω σκοπευω να κλεισω ενα τραπεζι αν και ειμαι ακομα στην Αθηνα για το επομενο σαβατοκύριακο που θα βρισκομαι στα Χανια.
    Ελπιζω να σας επεισα να το δοκιμασετε πραγματικα αξιζει

    Γιωργος Γεωργιαδης

    Υ.Γ. Ξαναδιαβαζοντας το παραπανω κειμενο προτου το δημοσιευσω θα ηθελα να πω οτι οι παραπανω αποψεις μου και κριτικη μου εγινε βασει των ως σημερα εμπειριων μου στο συγκεκριμενο εστιατοριο (η τελευταια εγινε περσι το καλοκαιρι) οποτε δεν βρισκω καθολου απιθανο (οπως εγινε και με την δικια σας αναφορα στο εστιατοριο Αυλη) να υπαρξει αντιλογος ή καποιοι οι οποιοι να πουν οτι δεν τους αρεσε ή οτι δεν ειναι ανταξιο των ανωτερω διθυραμβικων μου σχολιων. Δεκτη καθε αποψη επ άυτου.
    Ελπιζω μετα την προγραμματισμενη για το επομενο σαββατοκυριακο επισκεψη μου στο εν λογω εστιατοριο να μπορω να υποστηριξω και παλι ολα τα ανωτερω.

  14. Ο/Η kikitri λέει:

    Ποπο, κύριε Γεωργιάδη, τι να πω!
    Ανυπομονώ να βρεθώ κι εγώ στου Ντον Ροζάριο.
    Ετσι όπως τα λέτε αποτελεί προορισμό από μόνο του αυτό το εστιατόριο και μακάρι να υπήρχαν πολλά τέτοια μέρη για να μας θυμίζουν και πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε εμείς ως συναδαιτημόνες όταν πάμε για φαγητό.
    Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη στο μπλογκ μου και για το ωραίο σας κείμενο.

  15. Ο/Η Μιχαλης Παπαδακης λέει:

    Παντως το γεγονος οτι η Κα Ξεκαλου βρηκε το χρονο αλλα και την ψυχικη αντοχη να απαντησει νομιζω οτι ειναι απο μονο του ενα ενθαρρυντικο γεγονος. Προφανως και θα ξαναρθουμε στην αυλη…:).

  16. Ο/Η Γιωργος Γεωργιαδης λέει:

    Κυρία Τριανταφύλλη,
    επειδη ειχα υποσχεθει να επανελθω υστερα απο την προγραμματισμενη μου επισκεψη μου στο Don Rosario, η οποια και πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, ξαναγραφω στο blog σας… Αλλωστε θεωρω οτι καθε τοσο θα πρεπει να επισκεπτομαστε ξανα τα αγαπημενα μας μερη και ειδικα οταν τα προτεινουμε για να επιβεβαιωνουμε την συνεχεια στην ποιοτητα τους.
    Ετσι λοιπον χαιρομαι που μπορω για μια ακομα φορα να επιβεβαιωσω οσα ειχα αναφερει στο προηγουμενο μου post αφου το εστιατοριο Don Rosario εξακολουθει να με σαγηνευει με τις γευστικες του προτασεις.
    Και αν προηγουμενως εκθειασα τις καταπληκτικες αυθεντικες ιταλικες paste του (οι οποιες εξακολουθουν να ειναι παντοτε πεντανοστιμες)… αυτη την φορα ξετρελαθηκα με ενα πιατο φρεσκου φιλετου τόνου με μυρωδικα!!!! Ηταν κατι το καταπληκτικο….
    Αλλο δε αξιοσημειωτο γεγονος ειναι οτι ρωτωντας τον αγαπητο ιδιοκτητη για την ελλειψη 2 πιατων (σαρδελας και κυδωνιων) εμεις θεωρουσαμε οτι του ειχαν απλα τελειωσει γιατι πηγαμε αργα απογευμα κυριακης, εκεινος μας διευκρινησε οτι δεν ειχε βρει φρεσκα και δεν ειχε φερει!!!!!
    Φαινεται λοιπον οτι ο αγαπητος ιταλος προσπαθει να κραταει ενα υψηλοτατο επιπεδο στο φαγητο που προτεινει και το καταφέρνει αψογα … αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι χτες 5 το απογευμα ηταν γεματα ολα τα τραπεζια του…
    Κλεινοντας θα αναφερω το εξης… ετυχε στην παρεα να ειναι ενας φιλος Χανιωτης ο οποιος ερχοταν με μιση καρδια μαζι μας, πιο πολυ για μενα που ηξερε οτι μου αρεσει τοσο η κουζινα του εν λογω εστιατοριου, οχι γιατι δεν του αρεσει η κουζινα απλα γιατι θεωρει οτι ειναι καπως και δεν του γεμιζει το ματι ενα τετοιο εστιατοριο στο πουθενα που πρεπει να κανει 35 χιλ. για να φτασει και το θεωρει ψιλοακριβο (για τα Χανιωτικα δεδομενα για εμας τους Αθηναιους ειναι φυσιολογικες οι τιμες) … μαλιστα ελεγε στην διαδρομη.. δεν παμε στον ταδε.. που εχει ωραιο ψαρι.. κτλ… ομως κατα την διαρκεια του γευματος ο εν λόγω φιλος…. σωπασε… και σταματησε να διαμαρτυρεται.. ειδικα οταν δοκιμασε το φιλετο τονου!!!!
    Μπορω παλι λοιπον να σας προτεινω ανεπιφυλακτα μετα την προσφατη επισκεψη – επιβεβαιωση να δοκιμασετε την κουζινα του εστιατοριου Don Rosario στην Ραβδουχα (μια μικρη παραλια πηγαινοντας απο Χανια προς Καστέλλι λιγο μετα το Κολυμπαρι) συνδυαζοντας την .. με μια ωραια βουτια προηγουμενως στα Φαλασερνα….

  17. Αγαπητέ κ. Παπαδάκη,

    η σχέση μας με την Αυλή ειναι σχέση ζωής με αληθινή κατάθεση ψυχής, πέρα απο τα όποια ανθρώπινα λάθη μπορεί, ανα πάσα στιγμή, να προκύψουν.
    Η γνώμη των φιλοξενουμένων μας ειναι πολύτιμη και άκρως σημαντική για την προσπάθειά μας.
    Αλοίμονο, λοιπόν, αν δεν βρίσκαμε τουλάχιστον τον αναγκαίο χρόνο για κατι που ιδιαιτέρως μας αφορά…
    Σας ευχαριστώ ξανά για τη βοήθειά σας και ανυπομονώ να σας γνωρίσω απο κοντά στην επόμενη επίσκεψή σας στο «σπίτι» μας!

    Με εκτίμηση

    Κατερίνα Ξεκάλου

  18. Ο/Η Liakada λέει:

    Θεωρησα περιτο να το αναφερω και υπεγραψα με τα αρχικα , διοτι το ονοματεπωνυμο μου καθως και τηλεφωνο μας ειναι γνωστο στην κυρια Ξεκαλου , η οποία ειχε επικοινωνησει ήδη μαζι μας τηλεφωνικα προτου εγω σχολιασω στο τοσο φιλοξενο και αμεροληπτο blog σας.
    Λυπαμαι που το σημειωμα μου ειναι αρκετά δυσαρεστο για την ιδιοκτητρια του εστιατοριου Αυλή αλλά περιγραφει απλα το περιστατικο .
    Με εκτιμηση Μ. Στρουμπου

  19. Κύριε Πετραντωνάκη,
    σας ευχαριστούμε που επισκευθήκατε την Αυλή κατά τα τέλη Αυγούστου.
    Χαιρόμαστε για όσα ευχάριστα σας πρόσφεραν ικανοποίηση και ελπίζουμε να ειναι πολαπλάσια στην επόμενη επίσκεψή σας. Οσο για το κρασάκι, θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα η πιθανότητα να ζητήσετε να γνωριστούμε και να πιούμε παρέα μερικά γεμάτα ποτηράκια.
    Αναφορικά με το καλαμάρι: ίσως είναι το πιο χρονοβόρο και καμιά φορά «μπελαλίδικο» πιάτο καταλόγου μας. Ομως το προτείνουμε – παρά τις κάποιες αντίθετες γνώμες – γιατί μας αρέσει ιδιαίτερα η συνταγή, η εκτέλεση, η γεύση και η πρωτοτυπία του.
    Στην περίπτωσή σας θα επιθυμούσαμε να είχαμε αντιμετωπίσει το όποιο θέμα ειχε επιτόπου, για να μην ταλαιπωρηθεί η σύζυγος σας προσπαθώντας να φάει κάτι που δεν την ικανοποιούσε, ενω υπήρχαν σίγουρα άλλες ενδιαφέρουσες, εναλακτικές προτάσεις.
    Σχετικά με την αναφερθείσα χρέωση κουβέρ, προκύπτει κάποια δυσυνενόηση.
    Στην πρώτη σελίδα του καταλόγου μας με τίτλο Ξεκινήστε με… όπου περιγράφονται τα ορεκτικά μας, αναγράφεται, με ίδιους χαρακτήρες με το υπόλοιπο μενου, το εξής:» Καλάθι με διαφορετικά είδη ψωμιού, παξιμάδι και καλωσόρισμα» τιμή 2,90(σερβίρεται χωρις παραγγελία σε όλους τους επισκέπτες μας)
    Το καλωσόρισμα αλλάζει καθημερινά και προσπαθούμε να σερβίρουμε κάτι νόστιμο,εντυπωσιακό και προσεγμένο όπως και εσείς παρατηρήσατε.
    Αν επισκέπτης μας για κάποιο λόγο δεν το επιθυμεί, ενημερώνει το σερβιτόρο και ούτε το σερβίρουμε, ούτε το χρεώνουμε.
    Αυτό καμία σχέση δεν έχει με εκείνο που ο νομοθέτης ονομάζει κουβέρ – δηλαδή την προσφορά και χρήση ειδών απαραίτητων για την εξυπηρέτηση του πελάτη (π.χ τραπεζομάντηλο, πετσέτες, οδοντογλυφίδες, λαδόξυδα κ.λ.π) – και, όπως όλοι γνωρίζουμε, απαγορεύει τη χρέωση τους.
    Βέβαια, μετά το σχόλιο σας, θα επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή των σερβιτόρων μας για πλήρη και επισταμένη επεξήγηση, ώστε ν΄αποφύγουμε επανάληψη της ίδιας δυσαρέσκειας στο μέλλον ή ακόμα περισότερο της τόσο λαθεμένης εντύπωσης παρανομίας, κουτοπονηριάς ή κακογουστιάς, ιδιότητες που ευτυχώς απέχουν παρασάγκας απο το να μας αναλογούν στο ελάχιστο.

    Ευχαριστώντας σας για το πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώσατε και τη βοήθεια που μας προσφέρετε για βελτίωση,

    πάντα στη διάθεσή σας.

    Κατερίνα Ξεκάλου
    restaurant manager-ιδιοκτήτρια

    ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s