«EN ON» performance – installation

στις

 Yumiko Yoshioka

performance – installation  ‘EN ON’

 Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Αρματωλών & Κλεφτών 48, Αθήνα

8, 9 & 10 Οκτωβρίου 2009

Καθημερινά 2 live performances διάρκειας μισής ώρας

Ωρες έναρξης: 19:00 & 20:30

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: τηλ. 210 6728050

e-mail: rmkk1893@otenet.gr

 Είσοδος Ελεύθερη

Λόγω περιορισμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 Στις 8, 9 & 10 Οκτωβρίου 2009 η indigo fera art productions, με την υποστήριξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα θα παρουσιάσει τη performance installation ‘EN ON’.

Σε μία εγκατάσταση από plexi-glass καθρέφτη η Yumiko Yoshioka θα χορέψει τη γένεση και τη μεταμόρφωση ενός όντος. Ο χώρος της μεταμόρφωσης τονίζεται με ειδικό φωτισμό, ήχους και άρωμα από αιθέρια έλαια.

Η συνέργεια του χώρου, της εγκατάστασης και του χορού δημιουργούν ένα κράμα διαφορετικών επιδράσεων και ερεθισμάτων που προετοιμάζουν τον επισκέπτη για τη δική του προσωπική διεργασία.

Η βιωματική αυτή εμπειρία μας προσκαλεί να έρθουμε σε επαφή με την ομορφιά του όντος που ενυπάρχει και στη δική μας δομή.

Σύλληψη / Χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη

Χορός / Χορογραφία: Yumiko Yoshioka

Σκηνικά: Ομηρος Κοσμίδης

Φωτισμός: Λευτέρης Παυλόπουλος

Εικαστική Επιμέλεια: Λένα Τεγοπούλου

Κοστούμι: Λ. Τεγοπούλου, Ο. Κοσμίδης, Ρ. Κωνσταντάκη

Παραγωγή: indigo fera art productions

Yumiko Yoshioka

Η Yumiko Yoshioka είναι μία από τις σημαντικότερες χορεύτριες butoh στην Ευρώπη. Γεννήθηκε στο Τόκυο και ζει στη Γερμανία. Είναι χορεύτρια, χορογράφος, εκπαιδεύτρια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για σεμινάρια και παραστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας TEN PEN Chii art labor με έδρα τη Γερμανία. Το κέντρο φιλοξενεί πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ασχολείται με την εκπαίδευση, τις παραστάσεις, την έρευνα και τη διαδραστικότητα μεταξύ χορού, χώρου και εικαστικών τεχνών.

Η indigo fera art productions διοργανώνει επίσης σεμινάριο χορού Butoh με τη Yumiko Yoshioka. Ο τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 6728050 ή στο email rmkk1893@otenet.gr.

 Σεμινάριο χορού Butoh

της Yumiko Yoshioka

Body Resonance ‘Όταν το σώμα αντηχεί’

Yumiko Yoshioka

Στις 23, 24 & 25 Οκτωβρίου 2009

Διάρκεια:  15 ώρες

Κόστος:  150 ευρώ

Προκαταβολή:  80 ευρώ (έως 10 Οκτωβρίου 2009)

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη βαθύτερη φωνή του σώματος και του πνεύματός τους.  Ολοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες, το butoh είναι ανοιχτό σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν αυτή τους την πλευρά.

  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
  •  Η εξόφληση γίνεται τη πρώτη ημέρα του σεμινάριου.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, εκτός εάν για έκτακτο λόγο ακυρωθεί το σεμινάριο.
  •  Για το χώρο διεξαγωγής, τις ώρες και τον τρόπο πληρωμής παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6948076345 ή μέσω email indigoart07@gmail.com.

 Yumiko Yoshioka: «Το σώμα είναι δοχείο χρόνου. Βουτώντας στην απύθμενη δεξαμενή της συλλογικής μας μνήμης, μπορούμε να χτυπήσουμε μια πολύτιμη φλέβα ανεξάντλητης αφθονίας, εμπλουτίζοντας έτσι την ουσία της ζωής μας. 

Επιθυμώ να ενεργοποιήσω αυτές τις ξεχασμένες μνήμες επικεντρώνοντας στην εσωτερική μας φωνή, τη ζωτική ενέργεια Ki και την κυκλοφορία της.

‘Body Resonance’ είναι ένα κλειδί που ανοίγει τον διαρκώς εναλασσόμενο κόσμο μέσα μας και έξω από εμάς.

 Ενα βήμα προς τη μεταμόρφωση.

Ας απολαύσουμε το χάος!»

Χορός butoh

 Το butoh είναι εμπνευσμένο από τον Γερμανικό εξπρεσιονισμό, τον σουρεαλισμό και το κίνημα dada. Δξημιουργήθηκε το 1959 από τον Tatsumi Hijikata και έκτοτε έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.  

Το butoh χρησιμοποιεί το σώμα σαν ένα ζωντανό, μεταλλασσόμενο γλυπτό, που δημιουργός του είναι η ίδια η ζωή.  Αυτή η αντίληψη έχει ένα φιλοσοφικό αντίκτυπο όχι μόνο στο Χορό αλλά και στο Θέατρο, τη Λογοτεχνία, τη Μουσική και τις υπόλοιπες εικαστικές τέχνες.

”NIKUTAI”, το σώμα που απηχεί τη δική του επιθυμία, ο χορός που εμπεριέχει προσωπικά βιώματα και εμπειρίες, εσωτερικά τοπία και χρόνους.

Το butoh δεν έχει προκαθορισμένη μορφή ή φόρμα.  Ο χορός ενυπάρχει.  Το σώμα, ένα μεταβαλλόμενο γλυπτό, διαμορφώνεται από τη ζωή και ειδικότερα από την ατομική ζωή καθενός από εμάς. 

 Αναζητά τη καθαρή συνείδηση, την ατομική αναγκαιότητα σε κάθε στιγμή.  Παράγει το δικό του χώρο και χρόνο, προβάλλοντας εσωτερικές, προσωπικές και αρχέγονες ποιότητες κρυμμένες μέσα μας.  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s