“WINEnot?” – Best value for money

στις

 Μόλις το έμαθα και σπεύδω να σας ενημερώσω.

Η –οινοκεντρική- πρωτοβουλία WINEnot?” της οινοποιίας  «TSANTALI» επιστρέφει. Τι μας προτείνει; Μα έξυπνες εξόδους με καλό φαγητό και ωραία κρασιά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και -αυτό που βασικά μετράει στις μέρες μας- σε μοναδικές, προνομιακές τιμές.

Τον Δεκέμβριο

1. WINEnot? @ Ιστιοπλοϊκός,

Ακτή Μικρολίμανου – Πειραιάς, Τηλ.: 210 41 34 084 – 184

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 13 – 15 /12

29 ευρώ / άτομο μαζί με τον οίνο KANENAS

Για τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, το WINEnot? μας βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με μια μοναδική πρόταση σε ένα εστιατόριο γνωστό για την εξαιρετική κουζίνα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Με θέα τη θάλασσα, ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ στο Μικρολίμανο προσφέρει ένα απολαυστικό μενού γεύσεων, άρτια συνδυασμένο με τον πολυβραβευμένο KANENAS (Λευκός, Ερυθρός και Ροζέ).

Λόγω των γιορτών, το γνωστό εστιατόριο έχει ετοιμάσει δύο διαφορετικά μενού (τρία πιάτα και ένα λαχταριστό επιδόρπιο με κυρίως κρέας ή ψάρι) δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής στην προνομιακή τιμή των 29 ευρώ το άτομο.

Menu 1

  • Γαριδάκι τηγανητό με Συριανή μαϊντανοσαλάτα
  • Σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα, τοματίνια, κουκουνάρι και σάλτσα από βαλσάμικο ξύδι αρωματισμένο με μέλι
  •  Λαβράκι σχάρας με λαχανικά ατμού και σάλτσα λαδολέμονου
  •  Πανακότα με παστέλι και γλυκό περγαμόντο

Μenu  2

  • Φέτα σε παραδοσιακό φύλλο με μέλι και μαύρο σουσάμι
  •  Σαλάτα πράσινη με ανθότυρο κριθαρομπουκιές, τοματίνια και σάλτσα λαδολέμονο
  •  Χοιρινό φιλέτο στη σχάρα με φουρνιστή πιπεριά, χαλούμι και σάλτσα καπνιστής πάπρικας
  •  Brownies με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.

 Επίσης:

2. XMAS ΑPERITIVO στο Whispers of Wine ,

 Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι – Τηλ. 210 6179051

Καθημερινά, από τις 17:30 – 20:30 για όλο τον Δεκέμβριο

Τι καλύτερο από ένα καλό ποτήρι κρασί και finger food buffet μετά τη δουλειά; Η πρόταση γίνεται ακόμη πιο δελεαστική καθώς το κρασί είναι ο KANENAS  στη magnum φιάλη, η οποία προσφέρεται από το Whispers Of Wine στο πλαίσιο των αγαπημένων Aperitivo. Καθημερινά, από τις 17:30 έως τις 20:30 για όλο τον Δεκέμβριο, μπορείτε να απολαύσετε κρασί  σε ποτήρι συνδυάζοντάς το με τυριά, αλλαντικά, τραγανές μπρουσκέτες  στην προνομιακή τιμή των 5 και 6 ευρώ για τον λευκό και τον ερυθρό οίνο αντίστοιχα.

3. Γεύσεις και Παραμύθια του Κόσμου στο «ALTAMIRA» τα βράδυα της Τετάρτης με συντροφιά τον οίνο KANENAS, στις 21:30.

Τσακάλωφ 36, Κολωνάκι, Κρατήσεις, τηλ: 210-3614695

Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, o ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος αφηγείται ένα δικό του παραμύθι με τίτλο : «Η παπαρούνα και ο άνεμος».  Τον προλογίζει ο φίλος του ηθοποιός  Πέτρος Λαγούτης.

Τα ταξίδια γεύσης και μουσικής από ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζονται και φέτος τον χειμώνα στο «ALTAMIRA» Κολωνακίου. Μετά την περσινή θερμή ανταπόκριση του κοινού, αγαπημένοι καλλιτέχνες μπαίνουν και πάλι στον ρόλο του αφηγητή μύθων και λαϊκών ιστοριών από κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταφέροντάς μας σε κόσμους μαγικούς συνοδεία live μουσικής.

Αυτά τα ταξίδια συνοδεύονται με multi-ethnic γεύσεις της κουζίνας του ALTAMIRA και πιάτα γεμάτα αρώματα φτιαγμένα με παραδοσιακές τεχνικές. Ειδικά φέτος, η απόλαυση ενισχύεται με τον πολυβραβευμένο οίνο KANENAS της οινοποιίας Tsantali που ειδικά για τις βραδιές αυτές προσφέρεται σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή.

Οι  Τετάρτες των παραμυθιών του ALTAMIRA ξεκίνησαν από τις 9 Νοεμβρίου με πρώτη καλεσμένη την Κατερίνα Παπουτσάκη και την ιστορία της Σταχτοπούτας.

———–

Η ατζέντα του Νοεμβρίου περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές επιλογές που καλύπτουν νέες τάσεις, αλλά και κλασικές αξίες αφού η «TSANTALI» συνεργάζεται με ένα Αργεντίνικο meat house, το ASADOR (στην Αγία Παρασκευή) και ένα φίνο γαλλικό Restaurant & Lounge Bar, το PREMIERE (βρίσκεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental).

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

  • Από Τρίτη 1 έως και Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ASADOR meat house (Ελπίδος 2Α Αγ.Παρασκευή , τηλ:213-0049626)

ΜΕΝΟΥ 4 ΠΙΑΤΩΝ – ΤΙΜΗ 18€ / άτομο

(μαζί με τους οίνους KANENAS Ροζέ, Ερυθρός ή ΡΑΨΑΝΗ RESERVE)

Ο chef Χρήστος Παπαγεωργίου προτείνει ένα μενού ενδεικτικό της φιλοσοφίας του ASADOR που περιλαμβάνει:

  • Πιτάκια με ξυνομυζήθρα και μέλι θυμαριού
  • Πράσινη σαλάτα με ρόδι και μανιτάρια
  • Χοιρινό λαιμό με πέστο κουμ-κουάτ (ένα από τα πιάτα του ASADOR που ξεχωρίζουν)
  • Μιλφέιγ σοκολάτας.

Τα πιάτα συνοδεύονται με τα εξαιρετικά KANENAS Ροζέ κόκκινα KANENAS και ΡΑΨΑΝΗ RESERVE του Τσάνταλη

Παρένθεση: Στην απέραντη πάμπα της Αργεντινής, οι gauchos επινόησαν έναν από τους πιο ιδιόρρυθμους τρόπους ψησίματος στον κόσμο. Αρνιά, γουρουνόπουλα γάλακτος και ο θώρακας του μοσχαριού, δένονται – ανοιγμένα στα δύο – πάνω σε ένα σιδερένιο σταυρό, το asador (ασαδόρ), που καρφώνεται στο έδαφος, σε απόσταση περίπου 70 cm από τη φωτιά.

  • Από Τρίτη 15 έως και Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

PREMIERE (Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental)

Λεωφ. Συγγρού 89-93, τηλ: 210-92.06.655

ΜΕΝΟΥ 3 ΠΙΑΤΩΝ – ΤΙΜΗ 45€ / άτομο

(μαζί με τους οίνους KANENAS Λευκός ή Ερυθρός)

Στο βραβευμένο με Χρυσούς Σκούφους PREMIERE – ναό της υψηλής γαστρονομίας, ο Chef Jean-Charles Metayer και η ομάδα του συνοδεύουν τον λευκό και τον ερυθρό ΚΑΝΕΝΑ (πολυβραβευμένα κρασιά και τα δύο) με ένα μοναδικό gourmet menu που περιλαμβάνει:

  • Amuse bouche
  • Λεπτοκοµµένες φέτες µοσχαρίσιου φιλέτου, µε τραγανό ρύζι αρωµατισµένο µε σαφράν, κρέµα γουασάµπι και αυγά ρέγκας
  • Πράσινη σαλάτα με βότανα και Μετσοβόνε τυρί
  • Καρέ από γουρουνάκι γάλακτος, καραµελωµένο µε µέλι, κριθαράκι και σως καρµπονάρα
  • Κρεµέ σοκολάτας µε κουλί φρούτων και ζεστή σάλτσα µε υφή από σοκολάτα γάλακτος

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα μενού και οι ειδικές τιμές του WINEnot?” ισχύουν αποκλειστικά κατά τις ημέρες της προσφοράς ανά συνεργαζόμενο σημείο και αφορούν αποκλειστικά στο συνδυασμό με τον οίνο TSANTALI

Ο καταναλωτής δε μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις στο παρεχόμενο μενού

Η δωρεάν παροχή οίνου TSANTALI αφορά σε:

1 φιάλη ανά 2 άτομα – 2 φιάλες ανά 3-5 άτομα – 3 φιάλες από 6-8 άτομα

Για οποιαδήποτε επιπλέον κατανάλωση γίνεται χρέωση βάσει τιμών καταλόγου εστιατορίου

Τα κρασιά

«Όταν τον ρώτησε ποιο είναι το όνομά του, εκείνος απάντησε Κανένας» (Οδύσσεια, Ραψωδία ι, στ. 104-566).

Σύμφωνα με τον μαρωνίτικο μύθο, ο Οδυσσέας μέθυσε τον Κύκλωπα, κερδίζοντας την ελευθερία και τη συνέχεια του ταξιδιού του προς την Ιθάκη. Το εύρημα του πολυμήχανου Οδυσσέα να αλλάξει το όνομά του, αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης του ονόματος των κρασιών KANENAS που παράγονται στους αμπελώνες του Τσάνταλη (600 στρέμματα) στις πλαγιές της Μαρώνειας στη Θράκη.

Αναγνωρισμένα διεθνώς τα κρασιά  KANENAS έχουν λάβει βραβεία σε Διαγωνισμούς με παγκόσμια εμβέλεια όπως οι:
• Concours Mondial De Bruxelles
• International Wine Spirit Competition
• International Wine Challenge
• Decanter World Wine Awards

KANENAS ερυθρός: Η ποικιλία Syrah συνδυάζεται με το Βορειοελλαδίτικο Μαυρούδι  για να δώσει ένα δυνατό κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα, πλούσιο αρωματικά (πολύπλοκο μπουκέτο με αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών και νότες πιπεριού και καπνού) και έντονες τανίνες, πλούσια βελούδινη γεύση και επίγευση μακράς διάρκειας.  Ωριμάζει σε βαρέλια για 6 μήνες και στη συνέχεια παλαιώνει στη φιάλη για 4 μήνες πριν από τη διάθεσή του. Σερβίρεται στους 16-18 °C. Ταιριάζει θαυμάσια με κυνήγι, ψητά ή μαγειρεμένα κρεατικά με πλούσιες σάλτσες, δυνατά κίτρινα τυριά.

KANENAS λευκός: Πολύ ευχάριστο λευκό κρασί από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Chardonnay. Φρέσκο, φρουτώδες, τυπικό, με ώριμες νότες κίτρινων φρούτων, φρέσκων εσπεριδοειδών και διακριτικά πικάντικο. Απαλό και κρεμώδες στο στόμα με γοητευτική επίγευση τριαντάφυλλου.
Συνδυάζεται θαυμάσια με οστρακοειδή, θαλασσινά, ψάρια στη σχάρα, αρωματικά πιάτα, λευκά κρέατα και μαλακά τυριά.

KANENAS ροζέ: Ροζέ κρασί με μεγάλο αρωματικό βάθος, πολύπλοκο στη μύτη και αρκετά στιβαρό στο στόμα. Παράγεται από τιες ποικιλίες Syrah και Μαυρούδι. Δροσερό, φρουτώδες με λεπτό μπουκέτο από κόκκινα μικρά φρούτα, γλυκά αρώματα φράουλας και βύσσινου και στέρεη δομή στο στόμα. Καλά ενσωματωμένη οξύτητα με αρμονικό και κρεμώδες τελείωμα. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του αναδεικνύεται δίπλα σε ώριμα αλλαντικά, ψητά μπαρμπούνια, τηγανητές γαρίδες, ριζότο και ζυμαρικά με ελαφρές σάλτσες.

ΡΑΨΑΝΗ RESERVE

Ενα δυνατό κρασί από τις ντόπιες ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό των αμπελώνων της Ραψάνης (Π.Ο.Π) που βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 300-600 μέτρα. Με χρώμα βαθύ κόκκινο και ελαφρώς κεραμιδί ανταύγειες το ΡΑΨΑΝΗ RESERVE του Τσάνταλη κυριαρχείται από φυτικούς αρωματικούς χαρακτήρες σε φόντο από φρουτώδη αρώματα βατόμουρου και δαμάσκηνου, αλλά και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Πληθωρικό και ταυτόχρονα μαλακό στο στόμα, με στιβαρές τανίνες και νευρώδη οξύτητα, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες και τουλάχιστον άλλους 12 μήνες στη φιάλη πριν από τη διάθεσή του στην αγορά. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση. Σερβίρεται στους 18 -19°C και συνοδεύει ιδανικά κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s