Αθηναϊκά στέκια με χαρακτήρα

στις

Το πνεύμα των γιορτών δεν πτοείται από την κρίση, ίσα ίσα μας οδηγεί σε ατμοσφαιρικούς χώρους που ανεβάζουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση. Εμείς σας προτείνουμε πέντε all day στέκια για στιγμές  χαλάρωσης και γευστικών απολαύσεων που έβαλαν αυτές τις μέρες τα καλά τους.

Valawritou Brasserie

Βαλαωρίτου, τηλ 210-3641530, http://www.brasserie.gr

Η Brasserie της Σοφίας Πουλουδή στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου

Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον ωραίο καφέ; Τους λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, τις σαρδέλες σχάρας, τις εξαιρετικές σαλάτες, βραστές και ωμές (αγαπημένες η ρόκα παρμεζάνα με σύκα και η πράσινη με φιλετάκια κοτόπουλου, σουσάμι και βινεγκρέτ αλλά και εκείνη με ψητές γαρίδες, αβοκάντο, τορτίγια και σος με μέλι και λάιμ), τις –χειροποίητες- πίττες; Ή μήπως ότι η σταθερά καλύτερη εδώ και δώδεκα χρόνια-αθηναϊκή μπρασερί προσφέρει επίσης βεράντα με θέα στον πεζόδρομο – μικρογραφία της πόλης; Η κουζίνα είναι ανοικτή καθημερινά από 10πμ-1πμ, την Παρασκευή το βράδυ θα ακούσετε και έντεχνο live από νεαρούς κιθαρωδούς.  Κυριακή κλειστά.

«Cafe – restaurant Mουσείου Kυκλαδικής Τέχνης»

Nεοφύτου Δούκα 4, Kολωνάκι, τηλ: 210-72.28.321-3

Το καφέ του Κυκλαδικού Μουσείου

Δεν είναι απλά ο χώρος της τέχνης που είναι επιβλητικός και σε χρόνο dt  σε έχει χαλαρώσει. Στο καφέ του Mουσείου Kυκλαδικής Tέχνης τα πάντα παρασκευάζονται επιτόπου (ναι ακόμη και τα ψωμιά, τα γλυκά και τα παγωτά) από τους ανθρώπους του catering Μπεγνής. Και ο καφές είναι Nespresso. Δοκιμάστε χάμπουργκερ με μοσχαρίσιο κιμά, σπιτική σάλτσα Bbq, καραμελωμένα κρεμμύδια και πίκλες, κοτόπουλο μαριναρισμένο με λαχανικά ατμού ή σχάρας, ψαρονέφρι με σάλτσα κονιάκ, σαλάτα με φακές και καραμελωμένο πορτοκάλι ή με σπανάκι, σύγκλινο Μάνης, σάλτσα από πετιμέζι, πασπαλισμένη με σουσάμι ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι καθαρά εποχιακά.

Πότε πάμε: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 10-5μμ, Κυριακή 11-5 μμ, Πέμπτη: 10πμ-8μμ, Τρίτη κλειστά.

Ειδικά για την περίοδο των γιορτών όμως είναι ανοικτό καθημερινά (και Τρίτες) όπως και το πωλητήριο του Μουσείου. Προσφέρεται μάλιστα και ένα εορταστικό μενού, το οποίο  (στην τιμή των 28 ευρώ το άτομο), περιλαμβάνει:

Moscato d’Asti, Βελουτέ από τρυφερά σπαράγγια,  Πολύχρωμα φύλλα σαλάτας με καπνιστό σολομό & μπρικ, Sorbet  μανταρίνι, Χοιρινό με δαμάσκηνα, κάστανα και καραμελωμένα κυδώνια, Μιλφέιγ με φράουλες και τέλος καφέ ή τσάι με mignardises.

Fuga

Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τηλ: 210-7242979

Το εστιατόριο Fuga του Μεγάρου Μουσικής

Στη γλώσσα της μουσικής σημαίνει αρμονία και ισορροπία, όμως ακριβώς αυτό είναι και το πνεύμα που διέπει τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Ζεστή φιλοξενία, γεύσεις με μεσογειακό ταμπεραμέντο, βασισμένες στην απλότητα και με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Το μενού υπογράφουν ο σύμβουλος σεφ Αντρέα Μπερτόν, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin για τις επιδόσεις του στην κουζίνα του εστιατορίου του «Trussardi alla Scala» στο Μιλάνο και ο βοηθός του μόνιμος σεφ της «Fuga» Πανταλέο ντε Πίντο. Φέτος, αξίζει να δοκιμάσετε εκτός από το κλασικό ριζότο αλά μιλανέζε με σαφράν και παλαιωμένη παρμεζάνα, τη μπιστέκα φιορεντίνα ή τα μοσχαρίσια μάγουλα.

Στα συν του εστιατορίου που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις παραστάσεις του Μεγάρου και προβλέπεται να είναι ανοικτό καθημερινά από το πρωί για καφέ, φαγητό ή ποτό (το χειμώνα στη σάλα και το καλοκαίρι στην βεράντα και τον κήπο) είναι το ήρεμο interior design  του ΄Αγγελου Αγγελόπουλου, η χαλαρή ατμόσφαιρα, οι λογικές τιμές και η υπέροχη θέα από ψηλά. Κυρίως όμως είναι ο κήπος του αυτός που σε χαλαρώνει΄ διαλέξτε λοιπόν να μπείτε και να βγείτε από την είσοδο δίπλα στο Μέγαρο.

Mama Roux,

Αιόλου 48,  τηλ: 213-0048382

Η μάμα Roux της οδού Αιόλου
Το καινούργιο γαστρονομικό διαμαντάκι της Αθήνας προσφέρει γκουρμέ απολαύσεις σε τιμές Αιόλου -δηλαδή πολύ χαμηλές- για όσους δεν γνωρίζουν το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης ή έχουν χρόνια να κατέβουν. Βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και λίγα μέτρα από τη στάση του μετρό στο Μοναστηράκι.  
 
Εδώ θα κάνετε μια στάση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό αλλά και ενδιαμέσως για ο,τιδήποτε άλλο λαχταρήσει ο ουρανίσκος σας. Η πολυεθνική κουζίνα του -με  έμφαση στις γεύσεις του Αμερικάνικου νότου, της Βόρειας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου- κάνει θαύματα, αυτό όμως συμβαίνει γιατί εκεί μέσα είναι κλεισμένοι μούλτι-κούλτι μάγειρες,  τρεις βέλγοι (δυο άντρες και μια γυναίκα), ένας σύριος και ένας ελληνοαμερικανός. Αχ ονειρεύομαι μια σούπα Μάμα Ρου, φαλάφελ, κρεμ μπρυλέ και το κρασί μου μην ξεχάσετε, ένα ποτήρι κόκκινο, παρακαλώ.

Common secret

Λεωφ. Κηφισίας 324 Κηφισιά, τηλ: 210-6233810

Το Common Secret της Μαριλένας Κορυζή στην Κηφισιά

Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Ένα κοινό μυστικό –κρυμμένο σχεδόν δίπλα στον ΑΒ, λίγο πριν φτάσεις στη Χαρ. Τρικούπη δεξιά- που εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στα Βόρεια Προάστεια. Και μπορεί να σου πέφτει μακρυά αν μένεις κάπου στην Αθήνα, όμως θα πας όπως κάποτε, θα την κάνεις την εκδρομή γιατί αξίζει τον κόπο να βρεθείς σε ένα χώρο σαν παλιό κηφισιώτικο σπίτι και ταυτόχρονα ζωντανό και νεανικό με τη ζεστή ατμόσφαιρα που μόνο μια καλή οικοδέσποινα μπορεί να δημιουργήσει.

Το έφιαξε η Μαριλένα Κορυζή που φροντίζει η ίδια προσωπικά την παραμικρή λεπτομέρεια, από τα home made σκονς, θα τα βρείτε συνήθως τις Κυριακές κι αν έχετε δοκιμάσει κάπου καλύτερα παρακαλώ πείτε το και σε μένα που λατρεύω αυτά τα βρετανικά ψωμάκια-, και τα μελομακάρονα -μπουκίτσες που μπορείς να τα πάρεις και σε κουτάκι, έως την ευρηματική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η οποία και φέτος συμπληρώθηκε με δικά της χειροποίητα στολίδια. Δεν αναγνωρίζονται, αλλά είναι απλά απλούστατα κουτάκια αναψυκτικών βαμμένα κόκκινα, χρυσά, πράσινα, μπλε και θαλασσί, πασπαλισμένα με χρυσόσκονη.

Ανοικτό καθημερινά από τις 9 το πρωί και μέχρι όσο πάει (η κουζίνα κλείνει στις 12 το βράδυ) προσφέρεται για πρωϊνό, μεσημεριανό, απογευματινό τσάι  ή δείπνο και  για brunch τις Κυριακές. Δοκιμάστε hangover ομελέτα (με πατάτες, μανιτάρια και λαχανικά), τον μίνι δίσκο με τα σαντουϊτσάκια , σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ριζότο με μανιτάρια, λαβράκι  σε κρούστα πατάτας ή έστω μόνο τα γλυκά του, μιλφέιγ, σουφλέ σοκολάτας, τζιζ κέικ ή τιραμισού και θα με θυμηθείτε.

Κάθε Πέμπτη βράδυ υπάρχει Dj ενώ τις Παρασκευές τα βράδια θα ακούσετε διακριτική live μουσική. Η κράτηση δεν είναι απαραίτητη αλλά αν πρόκειται για γεύμα ή για δείπνο,  ειδικά τα Σαββατοκύριακα καλού κακού κάντε ένα τηλεφώνημα πριν ξεκινήσετε για τα βόρεια.

Δημοσιεύτηκε στα Νέα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s