«Ιδιαίτερα» γλυκά μαθήματα
Ο Στέλιος Παρλιάρος έκανε μαθήματα ζαχαροπλαστικής για μικρούς και μεγάλους με έναν πολύ ιδιαίτερο, ζεστό, χαρούμενο και δημιουργικό τρόπο στο Cookwell, το κλαμπ της Παρουσίασης. Τώρα συνεχίζει τα μαθήματά του στο δικό του εργαστήριο στον περιφερειακό του Λυκαβητού.
Η ιδέα της Παρουσίασης να δημιουργήσει ένα μικρό «σχολείο» για τους ανθρώπους που αγαπούν την κουζίνα αποδείχτηκε τελικά εξαιρετική και η επιλογή του Στέλιου Παρλιάρου, που είναι ο «δάσκαλος» της ζαχαροπλαστικής, πραγματικά σοφή. Γιατί ο γνωστός έλληνας ζαχαροπλάστης είναι ένας γλυκός άνθρωπος που φιάχνει τις εξαιρετικές λιχουδιές του με έναν ιδιαίτερο και πολύ προσωπικό τρόπο. Τα μαθήματα έγιναν σε ένα χώρο με σπιτική ζεστασιά και άριστα εξοπλισμένη κουζίνα. Η επιτυχία τους οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι ο Παρλιάρος, αντιστρέφοντας τους ρόλους σεφ και βοηθού, αντιστρέφει τους όρους της κλασικής διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει το μάθημα σε ένα παιχνίδι γλυκειάς προσμονής.
Στα μαθήματά του Cookwell συναντήθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και προέλευσης. Παρακολουθήσαμε αγόρια και κορίτσια που πάνε ακόμη στο σχολείο, νοικοκυρές, ζευγάρια, επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης αλλά ακόμη και στελέχη επιχειρήσεων που μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο βρισκουν πολύ αγχολυτική τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού. Οι «μαθητές» φιάχνουν τα γλυκά τους χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 2-3 ατόμων –οι συμμετέχοντες άλλωστε κάθε φορά δεν ξεπερνούν τα 10-12 άτομα-, και ο Παρλιάρος γίνεται ο βοηθός τους. Μετράει τη ζάχαρη στον ένα πάγκο, φέρνει τη λιωμένη σοκολάτα σε έναν άλλο, μοιράζει κουταλάκια για την δοκιμή της κρέμας, κατευνάζει τον πανικό όταν η κρέμα «κόβει» αποκαλύπτοντας το μυστικό που θα την διορθώσει. Οι ώρες περνάνε μαγικά χωρίς να το καταλάβεις, χωρίς καν να κουραστείς και φεύγοντας παίρνεις μαζί σου τα υπέροχα γλυκά και μια αναμνηστική «ποδιά» της κουζίνας.
Info
Ο Στέλιος Παρλιάρος συνεχίζει τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής στο εργαστήριό του Σαρανταπήχου 81,Περιφερειακός Λυκαβηττού. Για το πρόγραμμα των μαθημάτων επικοινωνήστε στο 210 6464864, www.parliaros.gr , e-mail: info.parliaros.gr
ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια
5 αχλάδια
100 γρ ζάχαρη
160 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ μέλι
150 γρ ροκφόρ
3 αυγά
200 γρ αλεύρι
100 γρ καρύδια τριμμένα
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφήνοντας το κοτσανάκι τους. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, την άχνη, το μέλι και το ροκφόρ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι και τα καρύδια. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ, αφού προηγουμένως τα βουτυρώσουμε και τα ζαχαρώσουμε και στο κέντρο τοποθετούμε από ένα αχλάδι. Ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 150ο C.
(Τετάρτη, 4 Μαϊου 2005)
ΜΜΜ…τελεια…λατρευω το ροκφορ με φρουτα…εχω δοκιμασει ταρτα με συκα και ροκφορ(ήταν αλμυρη ταρτα) μα και με αχλαδια…φοβερο μου ακουγεται!
TELEIO TO SOYFLE SOKOLATAS ALLA DEN MPORW NA TO FTIAXW……..
θα ηθελα να μαθω για την συνταγη γλυκου που γινεται απο υπολλειματα αλλων γλυκων (μελομακαρονα, κουραμπιεδες) του παρλιαρου
Pos mporo na ftiaxo cookies???
geia
Θελω να φτιαξω τους κουραμπιεδες.Δυστυχως δεν προλαβα να σημειωσω ποσα gr. αλευρι χρειαζομαστε.Ευχαριστω εκ των προτερων.
Γεια και χαρά σε όλους σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Αναρωτιέμαι, γιατί δεν ρωτάτε απευθείας τον κύριο Παρλιάρο;
Στοιχεία Επικοινωνίας
Σαρανταπήχου 81, Π. Λυκαβητού, Αθήνα
Tel & Fax: 210-64.64.864
http://www.parliaros.gr
mail: info@parliaros.gr
Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει όλα τα γλυκά που παρουσιάζει στις εκπομπές του ο Στέλιος με τρομερή επιτυχία. Ειδικά οι κουραμπιέδες μου και τα σου μου έχουν ξεπεράσει και το Αθηναϊκό. Το Brownies καταναλώνεται σε ένα απόγευμα. Σίγουρα ο άνθρωπος έχει μεταδοτικότητα. Το μόνο κακό είναι ότι όλοι γύρω μου έχουν αρχίσει και μου δίνουν πλέον παραγγελίες. Κρίμα που μπήκα πρόσφατα στην πέμπτη δεκαετία της ηλικίας μου. Άτιμα τα σαράντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα χόμπυ που λατρεύω επάγγελμα.
Τι λαθος έκανα ενω ακολούθησα κατα γράμμα τη συνταγή σας για τους κουραμπιέδες και καινε σαν πιπέρι.(Αφήνει στη γλώσα ενα κάψιμο)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ-ΓΛΥΚΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΕΙΚ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ( ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ CAPRICIOZA) MΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170C. ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΛΑΔΩΣΩ-ΒΟΥΤΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΤΕΙ ΕΥΚΟΛΑ?
kalispera sas…
8a i8ela an exei kapoios ti suntagi apo to gluko sarlo -sokolata !!! an yparxei 8a to ektimousa na m to steilete sto mail m.. eyxaristw ek tn prwtetwn!
stelio eisai telios!!!!!
thelo na se eixa patera, aderfo, ksaderfo klp, de leo antra giati eime pantremeni!
exeis kapoio estiatorio pou mporoume na fame oles autes tis magikes kai laxtaristes dimiourgies sou?!
kai ego sintagi gia cookies thelo.
konteyv 14vn ua pav se sxvlh zaxaroplastikhs kai mia xrvnia tee me ayto to uema. eisai prvtipo gia emena .eisai ueos ths zaxaroplastikhs ,ua kanv o,ti mporv gia na se gnorisv!!!!!!
proxues ekana glyfitsoyria kai uelv na mauv pvs ua ta kanv me geysh portokali
κ.ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ.ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΔΟΘΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΧΑΡΗ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
kyrie parliaro ua sas parakaloysa na moy dosete th syntagh gia soyffle portokali giati uelv na to ftijv kai de brhskv th syntagh
geia
an kapoios exei thn sintagh me thn basilopita me frouta tha to ektimousa idietew an mporouse na mou thn stili
eyxaristo
egv blepv kathe bdomada ton parliaro einai foberow eidika h toyrta poy eixe deijei thn kanv me megalh epitixia
κ. ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
stelio latrevo thn ekpomph sou gt ka8e savvato peripou thn parakolou8w einai polu wraia vevaia latrevo epeiseis to soufle sokolatas 3erw oti sto exoun zhthsei polla atoma alla se parakalw polu an mporeis na mou steileis thn suntagh tou
pleaze
8elw na ftia3w pasta flwra … 8a mou peite pws na to kanw? eyxaristw poly ek twn proterwn :))
Οτι ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ο κορυφαίος στη ζαχαροπλαστική είναι, πιστεύω, αδιαμφισβήτητο. Μέσα από την εκπομπή «Γλυκειές αλχημείες» πιστεύω ότι μας αποκαλύπτονται επιπλέον:
η υψηλή αισθητική του αντίληψή, με τον τρόπο και την όλη παρουσίαση του κάθε θέματος
ο σεβασμός και το ενδιαφέρον που δείχνει ώστε κάθε τηλεθεατής να μπορεί να κατανοήσει όσα παρουσιάζει.
Του αξίζουν συγχαρητήρια και εύχομαι να είναι γερός και να συνεχίσει να δημιουργεί για το καλό όλων μας βεβαίως βεβαίως!!!
Επειδή πολλές φίλες προαναφέρονται σε περιπτώσεις που δεν πρόλαβαν να σημειώσουν κάτι από τις εκμπομπές του… στη διεύθυνση http://www.megatv.com/glykiesalximies υπάρχουν όλα τα video καθώς και οι συνταγές που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα.
Όσες ενδιαφέρονται για πάρα πολλές και καλές συνταγές τα 12 βιβλία ζαχαροπλαστικής + 1 Μαγειρικής της αδελφής του (Νίκης Παρλιάρου) που έχουν κυκλοφορήσει από την Καθημερινή και από ότι έμαθα θα ξανακυκλοφορήσουν, είναι απλά καταπληκτικά. Δεν τα διαφημίζω, αν και δε νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερη διαφήμιση.
Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας!!!
Σας παρακολουθούμε και στην Κύπρο!
Θα ΄θέλαμε μέσω των εκπομπών σας να μας δίξετε παραδοσιακά γλυκά καθώ επίσης και γλυκά για διαβητικούς.
σας παρακαλω πείτε μου τα υλικά για τα μακαρόν με σοκολάτα!!!!τα έχασα!!!
Για τη φίλη Βικτώρια που θέλει συνταγή για πάστα φλώρα. Έχω μία συνταγή της Δάφνης Σκούρα στην οποία έχω μεγάλη εμπιστοσύνη.
Υλικά:1 φλυτζάνι τσ. βιτάμ λιωμένο, 3 φλ. τσ. αλεύρι, 1/3 φλ. τσ. ζάχαρη, 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ, 1 κρόκο αυγού. 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ, 1-1/2 φλ. τσ. μαρμελάδα βερύκοκο, 1κ. σούπας ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την πάουντερ.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με την πάουντερ, το βούτυρο, τον κρόκο. τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τα ζυμώνουμε να γίνει μια μάλλον μαλακή ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε το ένα σε φύλλο χονδρό 2 περίπου εκατοστών και το στρώνουμε σε ταψάκι. Κόβουμε από την υπόλοιπη ζύμη ένα κομμάτι, το πλάθουμε σε κορδόνι χοντρό πάχους ενός δαχτύλου, το τοποθετούμε γύρω γύρω στην άκρη του απλωμένου φύλλου και το αλείφουμε με λίγο από το ασπράδι του αυγού ή με νερό.
Αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο απλωμένο φύλλο τη μαρμελάδα.
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε πιο λεπτά κορδόνια πάχους ενός μικρού δαχτύλου και τα τοποθετούμε στην μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετράγωνα η σταυροειδώς. Για να κολλάνε εύκολα αλείφουμε ξανά το πρώτο κορδόνι με ασπράδι ή νερό.
Ψήνουμε στους 170 – 180 για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να πήξει η μαρμελάδα και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Ααα πολύ χαίρομαι που μαζευόσαστε στο «σαλονάκι» μου και κουβεντιάζετε τόσο γλυκά για γλυκά. Μαγδαληνή τι ωραίες συνταγές που μας δίνεις! Σ’ ευχαριστώ.
κε. παρλιάρο καλησπέρα
συγχαρητήρια για την εκπομή σας.
εφτιαξα τα μαλακά μπισκότα με τη λευκή σοκολάτα και παρ όλο που έγιναν πολύ νόστιμα η ζυμη βγήκε πολύ αραιή με αποτέλεσμα το σχήμα τους να είναι χάλια.
έβαλα τα υλικά με ακρίβεια ακριβώς όπως τα δείξατε στην εκπομπή. τι μπορεί να έγινε και τι μπορώ να κάνω γιατί θέλω να τα ξαναφτιάξω???
σας ευχαριστώ πολύ
κ.πετροπούλου
Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Ήδη αισθάνομαι πιο άνετα στην παρέα σας!
Σχετικά με τα μπισκότα που αναφέρεται η φίλη Κατερίνα, δεν ξέρω αν απαντήσει ο κ. Παρλιάρος, πάντως εγώ που τα έφτιαξα είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Το λάθος που σίγουρα έκανα ήταν ότι η μαρέγκα δεν ήταν σφιχτή και ίσως τ’ αυγά που χρησιμοποίησα να ήταν μεγάλα. Ξαναείδα το video στο site του Mega και εκεί στα γραφόμενα της συνταγής αναφέρονται 60 γρ. ασπράδι για τη μαρέγκα όπως επίσης ο κ. Παρλιάρος λέει ότι η μαρέγκα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.
Κάτι άλλο που έφταιγε σε μένα ήταν ότι το τριμμένο αμύγδαλο ήταν λίγο πιο χοντρό από σκόνη και ίσως να μην είχε την ίδια δυνατότητα απορρόρφης των υγρών.
Πάντως είναι γεγονός ότι η γεύση τους είναι υπέροχη. Ελπίζω να βοήθησα μέσα από τα δικά μου παθήματα.
gia sas tha ithela na matho pola mistika gia ti zaxaroplastiki me endiaferun poli..ime mathitria tou OAED ZAXAROPLASTIKI ARTOPIIA K THA ITHELA NA GINO MIA POLI KALI MASTORISA!!!!!ME ENTHIAFERUN POLI I TOURTES TRELENOME……
kyrie parliarv ekmeroys moy kai pollvn filvn moy ua’uelame na paraponeuoyme sto kanali sas poy sas dinoyn mono ayto to xrono gia na kanete syntages
kyrie parliaro
ekmeroys moy kai pollvn filvn moy ua’uelame na paraponeuoyme sto kanali sas poy sas dinoyn mono ayto to xrono gia na kanete syntages
O k. PARLIAROS EINAI SKETI MAGEIA EXEI MIA APISTEFTI EVGENIA KAI MIA XEHORISTH LEPTOTITA. OI SYNTAGES TOY EINAI APITHANES. AN GINOTAN NA TON BLEPAME TAKTIKOTERA
κουραμπιεδες για την αννα
600 γρ. Βούτυρο γάλακτος
250 γρ. Αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα Βανίλια
220 γρ. Ζάχαρη άχνη
50 γρ. Ρούμι μαύρο
1.200 γρ. Αλεύρι
΄Αχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.) Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα . Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές. 2,5 κιλά Απαιτούμενος χρόνος: 1½ ώρα
ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΖΑ: ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. Αμύγδαλο σκόνη
250 γρ. Ζάχαρη
6 κρόκοι Αυγού
6 ασπράδια Αυγού
250 γρ. Βούτυρο
1 σφηνάκι Ρούμι ή κονιάκ
250 γρ. Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 200 γρ. από τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. 10-12 μερίδες
ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ (ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ή ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ)
ΥΛΙΚΑ:
4 Αυγά
Σπασμένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες
80 γρ. Ζάχαρη
Λίγη Ζάχαρη για πασπάλισμα
500 γρ. Γάλα
20 γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με το λιωμένο βούτυρο και τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε 4-5 πυρίμαχες φόρμες. Αδειάζουμε μέσα λίγη ζάχαρη και κουνάμε τις φόρμες για να πάει παντού πάνω στο βούτυρο. (όση ζάχαρη δεν κολλήσει την αδειάζουμε σε ένα μπολ). Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι την μέση περίπου με σπασμένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τα 80 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις φόρμες με τα μελομακάρονα. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί νερό μέχρι να καλύψει τις φόρμες στο 1/3 Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170ο C σε προθερμασμένο φούρνο. (Προσοχή. Χωρίς νερό στο ταψί οι πουτίγκες θα καούν).
Γεια σας,
εύχομαι χρόνια καλά και δημιουργικά σε όλες τις φίλες.
Η Στέλλα έχει ζητήσει τη συνταγή της Βασιλόπιτας. Λίγο καθυστερημένα τη δίνω γιατί τώρα το πρόσεξα ότι την ήθελε.
Βασιλόπιτα από τον Σ. Παρλιάρο
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
125 γρ. Αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
125 γρ. Φιστίκι αιγίνης αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
6 μεγάλα Αυγά
250 γρ. Αλεύρι
1 κουταλάκι Baking powder
300 γρ. Ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
200γρ. Amaretto
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο amaretto.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τις δύο σκόνες -αμυγδάλου φιστικιού- μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Πολτοποιούμε στο blender τα ξερά φρούτα μαζί με το amaretto και το ρίχνουμε στο πρώτο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα μαζί με το baking powder. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή την αντέγραψα από τι site του Mega στη διεύθυνση
http://www.megatv.com/glykiesalximies
Εκεί υπάρχουν όλα τα video από τις εκπομπές που έχουν προβληθεί έως τώρα.
Επιλέγεις π.χ. τις γλυκές συνταγές στην καινόυργια σελίδα εμφανίζονται αλφαβητικά όλες οι συνταγές και αν επιλέξεις ποια θέλεις τότε εμφανίζεται το video και όλα τα σχετικά.
Είναι πολύ καλό και το συνιστώ για εμπέδωση.
κ. ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙΘΕΛΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΤΣΑ ΜΑΡΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΧΑΝΙΑ
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ » ΓΛΥΚΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!
GIA SAS T THN DEUTERA H MAMA MOU EXEI GENETHLIA KAI THA THS FTIAXOUME SARLOT SOKOLATA
Κε Παρλιάρο, είναι πολύ ευχάριστη η εκπομπή σας. Σας παρακολουθώ όποτε μπορώ και εφαρμόζω τις οδηγίες όταν αποφασίζω να φτιάξω γλυκάκια για τα ανηψάκια μου. Όχι ότι δεν τα τρώω κι εγώ…
Λοιπόν, τι θα γίνει με την ημέρα της μετάδοσης; αυτή την ημέρα του Σαββατου, θα τη «κοντραριστείται» έντονα, με την ….. Άνοιξη!
Σας γράφω για να σας ζητήσω αν γίνεται συνταγές για τσουρέκια, μια και είναι κοντά το Πάσχα.
Πως γίνεται να γίνουμε και εμείς ..χμ! ..μαθητές;
Πολλά φιλιά!!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ Κ.ΝΙΚΗ ΦΩΚΑ,ΑΠΟΛΥΤΩΣ..Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΓΛΥΚΗΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΣΑΝ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ!!!
kurie parliaro, ka8e fora pou vlepw thn ekpomph sas magnitizomai sth thleorash… fetos dinw panellhnies kai oi glukes sas alxhmies einai oti prepei gia na me voh8hsoun na gluka8w… akolou8w vhma vhma tis suntages sas kai exw pa8ei plaka me tous sundiasmous twn geusewn… 8a h8ela loipon na sas parakalesw na mou peite thn suntagh tou agaphmenou mou glukou… gia na sas pw thn alh8eia den eimai sigourh gia to onoma tou alla 8a sas to perigrapsw einai san brownie einai zesto kai ksexulizei apo mesa tou h sokolata.. sas parakalw fwtiste me kai voh8hste me…!!! epishs 8a h8ela na sas zhthsw kapoia stigmh an einai efikto na kanete kamia suntagh politikh opws kiounefe, kazan ntipi…
sas euxaristw ek twn proterwn
erwtisi..thelw na kanw bares dilitriakwn me giourti..pws tha kanw to giourti napiksei??me zelatina??
για,θελω να φτιαψω παγωτο βανιλια.πωσ να το κανω?
Κυριε Παρλιαρο,βλεπω καθε μερα την εκπομπη σας τρογοντας διαφορα γλυκισματα,γιατι με τιυς πιρασμους που βλεπουν τα ματακια μου με πιανει υπογλυκεμια!
με πολυ εκτιμιση Κωνσταντινα
η εκπομπη σας ειναι τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kirie parliaro sigxaritiriua gia tis uperoxes sintages pou mas dinete! tha ithela sas parakalo ti sintagi tis milopitas m ton tzintzer giati tin exasa:(! sas euxaristo para poli kales epitixies!!:)
egw den exw xasi oute mia ekmpomph sas alla kai ta gluka pou kanete ta exw kanei olla oute ena den exw afhsei epishs ta poulaw sthn giagia mou giati ths aresoun para polu kalh epeiteixeia se olla ta paidia pou exoun pari meros !!!!!!!!!!!gia sas ….
xeretw.
eimai sto birmingham england kai exw eva cafe.xerw na mageirevw arketa kala alla oxi glika.thelw na parousiasw edw stous agglous tis tourtes mas alla den xerw na tis ftiaxw.
mporeite na proteinete kati na voithisi; thanks
geia se olous
Meno sti germania,alla parakolouto analipos tis ekpompes tou stsliou einai O KALYTEROS STO EIDOS TOU ta leei apla kai katanoita kai xreisimopioi pragmata pou mporoume na ta broume stin agora .Exo kanei polla apo ta yperoxa gluka tou kai einai katapliktika ta htela na sunexeisi etsi ,kai mia kai einai aki konstantinopolitis na mas deiksei pio polla glika apo tin konstantinoupoli.
euxaristo poli
κ.παρλιαρο καλησπερα σας.θα ηθελα να μου πειτε την συνταγη κ την εκτελεση για τα πτιφουρ.δεν προλαβα να την δω στην εκπομπη σας.ευχαριστω.με εκτιμηση μαρια απο λαρισσα.
κ.Παρλιάρο καλησπέρα σας,θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μου πείτε την συνταγή και την εκτέλεση για το cheesecake!! Σας ευχαριστώ πολύ.Με εκτίμηση Έφη από Γερμανία!!
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ Ο MASTERCHEF ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΜΟΥ!!
Οντως οι συνταγιές του κύριου Παρλιάρου είναι καταπληκτικές και ο ίδιοα μια γλυκιά και ευγενική παρουσία.
Προς τον NIKOS R. η μάρκα του μίξερ του κύριου Παρλιάρου είναι KITCHENAID (είναι το καλύτερο μίξερ της αγοράς). Στην Ελλάδα πωλείται μόνο στα καταστήματα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ενώ υπάρχει στα καλύτερα καταστήματα όλου του κόσμου!!!!
SAS EUXARISTOUME POLI GIA TIS SEINTAGES SAS EIDEIKA AUTEI ME TOUS KOURAMPIEDES 8A TPOUS FTIAXI I MAMA MOU TA XRISTOYGENA SE EUXARISTOME KAI KALEI EPEI TI SE XIAOTI KIAN KANETE!!!!! APO SOTIRI 10 XRONON APO MPENITSES- KERKYRAS